to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 26.10.2020

Πολιτική

Κ. Παπανάτσιου: Η ΝΔ μετατρέπει, για δεύτερη φορά σε μία δεκαετία, τη χώρα σε εκχερσωμένο χωράφι (βίντεο)

Τοποθέτηση της Αν. Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνας Παπανάτσιου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών για το νέο πτωχευτικό κώδικα


Η κ. Παπανάτσιου ξεκίνησε την ομιλία της, αναφερόμενη στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, κατηγορώντας τη Κυβέρνηση ότι δεν έδωσε καμία απάντηση για το νέο πτωχευτικό. Η ΝΔ κατέφυγε στη προσφιλή της τακτική, αυτή του ‘για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ’, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι σήμερα Κυβερνά η ίδια και λογοδοτεί στη κοινωνία.

Η Βουλευτής τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνία και η εφαρμογή του θα οδηγήσει τη χώρα σε καταστάσεις αντίστοιχες με εκείνες της Ισπανίας, όπου άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους μέσα σε μια νύχτα.

Οι χώρες της Ε.Ε, τόνισε η Βουλευτής, αναστέλλουν τις πτωχεύσεις, λόγω συγκυρίας, όμως η ΝΔ έρχεται εδώ να νομοθετήσει ακριβώς το αντίθετο.

Το νομοσχέδιο πτωχεύει τους πάντες, ανέφερε, ενώ η ΝΔ δημιουργεί Ιδιωτικό Φορέα και όχι Δημόσιο, που θα κατέχει τα ακίνητα των πτωχευμένων, παρά το ότι οι θεσμοί συνομολογούσαν στο δημόσιο χαρακτήρα του.«Ρωτήσαμε πολλές φορές τον Υπουργό, γιατί επέλεξε το fund και απάντηση δε πήραμε», είπε.

Στη συνέχεια η κ. Παπανάτσιου, στάθηκε στη διάταξη της πλάγιας απελευθέρωσης κατασχέσεων μισθών και συντάξεων, μέσω της δήμευσης οποιουδήποτε ποσού λαμβάνει ο οφειλέτης, άνω των 611 ευρώ μηνιαία και τόνισε ότι η μόνη δυνατότητα που δίνεται είναι να γίνουν οι οφειλέτες ενοικιαστές στα σπίτια τους. Η Βουλευτής, έθεσε το παράδειγμα ενός οφειλέτης αγρότη, που θα χάσει κτήματα, κύρια κατοικία και εργαλεία δουλειάς, μένοντας χωρίς βάση και χωρίς παραγωγή. «Με ποιο τρόπο θα ζήσει αυτός ο άνθρωπος, όταν θα του έχετε πάρει τα πάντα;» αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια, στηλίτευσε τον τρόπο νομοθέτησης της Κυβέρνησης, που κατέθεσε παράλληλα πολυσέλιδες άσχετες διατάξεις, με φοροαπαλλαγές στην εισαγωγή πρωτοτύπων έργων τέχνης, ευνοώντας τους συλλέκτες και τις Γκαλερί, με προκλητικό τρόπο για τη συγκυρία και για τον κόσμο του πολιτισμού, που καταγγέλλει την μη στήριξή του, από την Κυβέρνηση.

Τέλος, αναφέρθηκε στις νέες ρυθμίσεις που, όπως είπε, υπολείπονται των αναγκών της κοινωνίας, γιατί δεν καταλαμβάνουν όλη την περίοδο των υγειονομικών μέτρων και γιατί η Κυβέρνηση υποθέτει ότι οι πολίτες μπορούν πληρώσουν.

«Το αποτύπωμα του νέου πτωχευτικού Κώδικα δεν σβήνει. Όπως δε σβήνουν, το μπάχαλο στην υγεία και η οικονομική κατάρρευση», τόνισε η Βουλευτής.

Στόχος της ΝΔ είναι η συνολική αναδιάρθρωση της αγοράς. Η Κυβέρνηση έδωσε συγχωροχάρτι στους τραπεζίτες, που απλόχερα της παρείχαν θαλασσοδάνεια και τώρα φέρνει ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

« Δε θα επιτρέψουμε στη ΝΔ, να μετατρέψει, για δεύτερη φορά σε μία δεκαετία, τη χώρα σε εκχερσωμένο χωράφι, ώστε να ευνοήσει τους οικονομικούς κύκλους που εξυπηρετεί», τόνισε κλείνοντας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)