to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:00 | 09.07.2020

Πολιτική

Κ. Παπανάτσιου: Η Κυβέρνηση αντιλήφθηκε λάθος την πειθαρχία της κοινωνίας την περίοδο της υγειονομικής κρίσης

«Επιχειρεί τώρα μία μεγάλη παρέμβαση στα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών»


Δριμεία κριτική στη Κυβέρνηση της ΝΔ άσκησε η Αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις. Η Βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας ότι δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα κληθεί να ψηφίσει, εν έτη 2020, επί ενός νομοθετήματος που στοχεύει να καταπνίξει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. «Η Κυβέρνηση της ΝΔ δυστυχώς ξυπνά δυσάρεστες μνήμες σε μας αλλά και στη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που χτυπά ευθέως τον πυρήνα της δημοκρατίας και χαριστικά επιτρέπει – όπου επιλέγει και με τον τρόπο που θέλει – τη διαμαρτυρία. Θα έλεγε κανείς, ανέφερε η Βουλευτής, ότι η διεκδίκηση των πολιτών, θα γίνετα ιπια χάρη στην ευγενική καλοσύνη του κ. Χρυσοχοϊδη, να την επιτρέψει.

Απαντώντας στα επιχειρήματα της Κυβέρνησης σε σχέση με την τέλεση αδικημάτων στις διαδηλώσεις, αλλά και την ομαλή κυκλοφορία, η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι αυτά είναι σαθρά, αφού σε περίπτωση αδικήματος, ούτως ή άλλως,η ελληνική αστυνομία έχει υποχρέωση να πράξει τα δέοντα, συλλαμβάνοντας όσους παρανομούν, ενώ σε διαδήλωση μικρού αριθμού ατόμων, τελεί  σε ισχύ ήδη το ΠΔ 120/2013, ώστε να μη παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

Στη συνέχεια η Βουλευτής τόνισε ότι, θέσπιση ιδιώνυμου εγκλήματος με φυλάκιση ενός έτους, για τους συμμετέχοντες σε ειρηνική πορεία, δεν είχε τολμήσει να φέρει προς νομοθέτηση ούτε η Χούντα και εγκάλεσε τη ΝΔ ότι την απέσυρε, όχι γιατί δεν την πιστεύει ως διάταξη, αλλά για να κάνει τη χάρη στο ΚΙΝΑΛ, ώστε να σταθεί αρωγός στη ποδοπάτηση του κόσμου που διεκδικεί.

Η ΝΔ, είπε η Βουλευτής, επέλεξε τη συγκεκριμένη συγκυρία, ως προοικονομία, για να λύσει τα χέρια της, αφού πολύ καλά γνωρίζει ότι με τις τραγικές επιλογές της στην οικονομία, θα αντιμετωπίσει αναπόφευκτα τη λαίλαπα της ανεργίας και της μαζικής φτωχοποίησης, το αμέσως επόμενο διάστημα. Τα όσα προβλέπονται στο συγκεκριμένο σ/ν,  συνέχισε η κ. Παπανάτσιου, συνιστούν την ακρογωνιαία λίθο της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και αποσκοπούν σε ένα πράγμα. Να αποτρέψουν τους πολίτες από τη συμμετοχή στην κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου. Να σιωπήσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, κάθε φωνή αντίθεσης.

«Αντιληφθήκατε λάθος την πειθαρχία της κοινωνίας την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και επιχειρείτε τώρα μία μεγάλη παρέμβαση στα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών», είπε η Βουλευτής.«Από το lockdown, στον «μεγάλο περίπατο» κι από εκεί στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, δίνετε την αίσθηση ότι η Κυβέρνηση πλέον θα ορίζει την παρουσία των πολιτών στους εξωτερικούς χώρους, στην πόλη, στους δρόμους!».

Η κ. Παπανάτσιου, κλείνοντας την ομιλία της, ανέφερε ότι η ΝΔ κλείνει ένα χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας, με παρακαταθήκη μία νέα ύφεση που ξεκίνησε πριν την πανδημία, αύξηση της ανεργίας και σπατάλη δημόσιου χρήματος, ενώ τόνισε ότι ούτε η πόλη, ούτε οι δρόμοι, ούτε η χώρα, ούτε τα δημόσια ταμία ανήκουν στη ΝΔ. «Δε θα επιτρέψουμε να κάνετε το Κράτος τσιφλίκι σας. Στεκόμαστε απέναντι στις ιδεολογικές σας εμμονές», ανέφερε

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)