to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κ. Παπανάτσιου: Επερχόμενη αρχή του τέλους των μνημονίων η έξοδος στις αγορές

Επερχόμενη αρχή του τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας χαρακτήρισε τη χθεσινή επιτυχημένη έξοδος στις αγορές, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου από τη Βουλή στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δίνουν ανάσα και στην κοινωνία, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του τόπου, όπως δήλωσε. Δεκτό το νομοσχέδιο από την αρμόδια επιτροπή.


«Η χθεσινή επιτυχημένη έξοδος στις αγορές, με την έκδοση του πενταετούς ομολόγου, δεν είναι τίποτα παραπάνω από την επερχόμενη αρχή του τέλους. Του τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας», υπογράμμισε η υφυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η έξοδος επικροτήθηκε από ξένα μέσα και εταίρους, αλλά λοιδορήθηκε εντός των τοιχών.
 

Χαρακτήρισε δε τη χθεσινή μέρα ως την αρχή μιας περιόδου, που θα φέρει ηρεμία στο πολιτικό κλίμα, αλλά και σταθεροποίηση της οικονομίας, που με τη σειρά τους, θα φέρουν τη δίκαιη ανάπτυξη, προς όφελος των πληγέντων της περιόδου της κρίσης.


Αναφορικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, δήλωσε την ικανοποίησή της με το γεγονός ότι αρκετά σημεία του, βρίσκουν σύμφωνο το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης. «Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες που έχει περάσει χώρα και η κοινωνία», δήλωσε η κ. Παπανάτσιου.

«Γι' αυτό ακριβώς, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα, αλλά παράλληλα δίνουν ανάσα και στην κοινωνία, τόσο από οικονομική σκοπιά, όσο και από κοινωνική, δίνουν κουράγιο σε όλους και όλες μας, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του τόπου».
 

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θεσμοθετείται, μεταξύ άλλων, το ακατάσχετο λογαριασμών μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ, διευρύνεται ο αριθμός των εντασσόμενων στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων, επεκτείνεται και για το 2018 η επιπλέον έκτακτη φορολογία των εφοπλιστών και, τέλος, ανακουφίζονται οι πληγέντες στις δημοτικές ενότητες του δήμου Λέσβου της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μέσω της φορολογικής ελάφρυνσης.
 

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών έγινε δεκτό από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων επί της αρχής και επί των άρθρων.

(πηγή: ΣτοΚόκκινο)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)