to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 24.11.2020

Κοινωνία

Κ. Παπαδάκης: Τι θα κάνουν στους πολίτες αν τώρα διώκουν πολιτικούς αρχηγούς;

Μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη χαρακτήρισε μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης την εντολή της Εισαγγελίας για προκαταρκτική έρευνα εναντίον των Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπέπεσαν σε αξιόποινες πράξεις κατά την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου κι ενώ είχε επιβληθεί απαγόρευση συναθροίσεων από την κυβέρνηση.


«Ασφαλώς και είναι ανησυχητική εξέλιξη. Αν τώρα φτάσει και σε δίωξη κατά πολιτικών αρχηγών σημαίνει ότι η κυβέρνηση πια κλιμακώνει πάρα πολύ την αστυνομική βία και τον αυταρχισμό. Και φανταστείτε τι θα γίνει με τον υπόλοιπο κόσμο…» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι δε μπορεί να αποκλείσει τι θα γίνει μεθαύριο στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς.

Ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι πρόκειται για καταγγελία με βάση το άρθρο 183 και το άρθρο 184 «του απαρχαιωμένου ποινικού κώδικα», που «τιμωρούν το φρόνημα και όχι τις πράξεις και δεν άλλαξαν  ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση». 

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία Κρανιδιώτη υποστήριξε ότι «λειτουργεί ως λαγός για μια υπόθεση που δεν την αναλαμβάνει επίσημα η ΝΔ και συμπλήρωσε λέγοντας ότι  «έχουμε μια ακροδεξιά που δεν μπορεί να συγκροτήσει κίνημα, το μακεδονικό τελείωσε, στα ελληνοτουρκικά δεν συγκροτείται κίνημα, ψάχνει τώρα με την καταστολή…»

Ακόμη, εκτίμησε ότι «διεκδικεί το πολιτικό ακροατήριο της ΧΑ που νιώθει ότι το διεκδικεί ο Μπογδάνος ή κάποιοι άλλοι», ενώ θύμισε ότι «η σχέση της ακροδεξιάς και ρόλος της ως καταδότη δεν είναι κάτι το καινούριο». Τέλος, παρατήρησε ότι το γεγονός ότι χτυπάει το ΚΚΕ σημαίνει «μια κλιμάκωση του αυταρχισμού» από την κυβέρνηση.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)