to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 18.09.2019

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Κ. Παπαδάκης: Να μπει τέρμα στην ατιμωρησία της φασιστικής βίας στην Ελλάδα

Η δίκη θα τελειώσει ως τον Μάρτιο του 2020, και οι χρυσαυγίτες πρώην βουλευτές θα αναγκαστούν να απολογηθούν γιατί η απουσία τους θα είναι πιο επιβαρυντική, εκτιμά ο Κώστας Παπαδάκης δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής (εκπροσωπώντας τους Αιγύπτιους αλιεργάτες) στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στο «Κόκκινο»


Η δίκη θα τελειώσει ως τον Μάρτιο του 2020, και οι χρυσαυγίτες πρώην βουλευτές θα αναγκαστούν να απολογηθούν γιατί η απουσία τους θα είναι πιο επιβαρυντική, εκτιμά ο Κώστας Παπαδάκης δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής (εκπροσωπώντας τους Αιγύπτιους αλιεργάτες) στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας χθες στις «ιστορίες που γράφουν Ιστορία» Στο Κόκκινο και στην Τζούλυ Τσίγκα δήλωσε πολύ ξεκάθαρος ως προς τη σημασία αυτής της δίκης, που όπως εξήγησε, καλείται να κάνει την ανατροπή στο ιστορικό ατιμωρησίας της φασιστικής βίας στην Ελλάδα από τους δωσίλογους ως τη δολοφονία του Λαμπράκη.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι αποδεικνύεται πως τα τάγματα εφόδου έδρασαν σαν στρατιωτικά σώματα, με κίνητρο ρατσιστικό και φασιστικό, ή ενάντια σε απεργίες και αγώνες εργαζομένων. Ήταν σχεδιασμένες επιθέσεις, εγκληματικές ενέργειες που απέρρεαν από τον «κανόνα», τον πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι η κατακλείδα της επιχειρησιακής ικανότητας, γιατί μπορεί ο Παύλος να ήταν στοχοποιημένος από τους χρυσαυγίτες, όμως η συνάντηση στο «Κοράλλι» ήταν τυχαία. Κι όμως, μέσα σε 40 λεπτά κινητοποιούνται πολλοί και κάποιος πολύ ψύχραιμος φτάνει μπροστά του και τον μαχαιρώνει. Είχε προηγηθεί σοβαρή κλιμάκωση της βίας όλες τις προηγούμενες ημέρες, γιατί η Χ.Α. εκτιμούσε ότι αυτές οι άγριες επιθέσεις την ανέβαζαν εκλογικά. Από το 2012 και μετά τα τάγματα εφόδου έβγαιναν καθημερινά και δρούσαν ανενόχλητα από αστυνομία και κυβέρνηση.

Στην Πολιτική Αγωγή πετύχαμε το δικαίωμα να παραστούμε όχι μόνο για τα εγκλήματα σε βάρος των εντολέων μας, αλλά για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης συνολικά.

Τα πρώτα χρόνια, η δίκη διεξήχθη κάτω από τον κανιβαλισμό εκ μέρους της Χ.Α.. Πέρυσι τέτοιο καιρό, ξεκίνησε μια μεγάλη κινητοποίηση για την αφύπνιση της κοινής γνώμης και την κάλυψη της δίκης, που ο 105.5 Στο Κόκκινο ήταν από τα λίγα ΜΜΕ που την κάλυπτε. Αυτή η κινητοποίηση δημιούργησε μια πίεση και είχε απτά αποτελέσματα:  Επιταχύνθηκε η δίκη καθώς έγινε δεκτό το αίτημά μας οι δικαστbς να μην ασχολούνται και με άλλες υποθέσεις, ορίστηκαν περισσότερες δικάσιμοι και η ακροαματική διαδικασία γίνεται πλέον κατά προτεραιότητα στο Εφετείο. Η παρουσία της Μάγδας Φύσσα είναι εμβληματική. Και η ίδια συμπαρίσταται σε όλα τα θύματα της φασιστικής βίας.

Είναι σαφής η συμβολή της δίκης στην εκπαραθύρωση της Χ.Α. από το Κοινοβούλιο και φαίνεται πως πια ο ναζιστικός πυρήνας του Μιχαλολιάκου οδηγείται σε επαναπεριθωριοποίηση.

Η δίκη θα τελειώσει ως τον Μάρτιο του 2020. Είναι σαφής η προσπάθεια καθυστέρησής της από την υπεράσπιση, κάτι που γύρισε μπούμερανγκ για τους χρυσαυγίτες, αλλά αυτή η προσπάθεια θα είχε αποτύχει να η κυβέρνηση τότε δεν είχε αδιαφορήσει. Θα έρθουν να απολογηθούν γιατί η απουσία τους θα είναι πιο επιβαρυντική. Ήδη έχουν απολογηθεί 30 από τους 68 και από τα τέλη του μήνα αναμένεται να αρχίσουν οι απολογίες των πρώην βουλευτών. Οι έως τώρα απολογίες διακρίνονται από αντιφάσεις μεταξύ τους και προκλητικό εμπαιγμό της νοημοσύνης του δικαστηρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)