to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 30.08.2022

Κοινωνία

Κ. Νοτοπούλου: Θα δοθεί επιτέλους παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων;

Στο θέμα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων επανέρχεται με σχετική δήλωσή της η βουλεύτρια Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Με δήλωσή της η κ. Νοτοπούλου υπενθυμίζει ότι από τις 21/7/2022 με ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ‒την οποία είχαν συνυπογράψει ακόμη 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία‒ είχε επισημανθεί η ανάγκη παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Στη σχετική ερώτηση τονιζόταν ότι μπορεί από τον Απρίλιο να διανύουμε περίοδο προετοιμασίας, ελέγχου, ολοκλήρωσης και υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ωστόσο διαπιστώνεται ότι η πραγματοποίηση της διαδικασίας προχωράει με αργούς ρυθμούς και αρκετά προβλήματα, ειδικά για τις επιχειρήσεις. Και αυτό, όχι με ευθύνη των Φοροτεχνικών-Λογιστών, αλλά λόγω εξωτερικών παραγόντων.

«Αφουγκραζόμενοι την αγωνία των φοροτεχνικών συλλόγων και επαγγελματιών του κλάδου οι οποίοι ζητούσαν παράταση έως 30/9/2022 γνωρίζοντας ότι ο όγκος των υποχρεώσεων δεν μπορούσε να διεκπεραιωθεί  με βάση τις καταληκτικές ημερομηνίες του υπουργείου είχαμε ζητήσει τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση δεν δόθηκε με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία για φοροτεχνικούς και φορολογούμενους καθώς το σύστημα Taxisnet από χθες δεν ανταποκρίνεται επαρκώς με αποτέλεσμα οι δηλώσεις είτε να μην μπορούν να υποβληθούν είτε να υποβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση» υπογράμμισε η βουλεύτρια της Α' Θεσσαλονίκης.

Και καταλήγει απευθύνοντας ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό: «Προτίθεται ο Υπουργός να δώσει επιτέλους παράταση για τις 30 Σεπτεμβρίου όπως ζητήσαμε με ερώτησή μας από τον Ιούλιο και όπως με ανακοινώσεις και επιστολές τους ζητούσαν δεκάδες ενώσεις Φοροτεχνικών-Λογιστών από όλη την Ελλάδα;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)