to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 03.05.2021

Οικονομία

Κ. Νοτοπούλου: Στο πλευρό των επιχειρηματιών και εργαζομένων στην εστίαση που δίνουν τη δική τους μάχη

«Χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην Εστίαση περίμεναν με απόγνωση να πάρουν τη ζωή τους πίσω, να επιστρέψουν στην εργασία τους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους»


Αναλυτικά η δήλωση της Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου:

Μετά από έξι μήνες Lockdown σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για μια μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας που η πανδημία έπληξε ιδιαίτερα και τους έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην Εστίαση περίμεναν με απόγνωση να πάρουν τη ζωή τους πίσω, να επιστρέψουν στην εργασία τους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Δυστυχώς, όλο αυτόν τον καιρό δεν έτυχαν της αρμόζουσας προσοχής και βοήθειας από την κυβέρνηση.

Έτσι πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται σήμερα σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ άλλες δεν άντεξαν στην πίεση της αναστολής λειτουργίας τους και έβαλαν οριστικό λουκέτο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ανθρώπων του κλάδου, 5 στις 10 επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα ενώ περίπου το 20% των καταστημάτων εστίασης στη χώρα δεν διαθέτει εξωτερικό χώρο που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να λειτουργήσει.


Το άνοιγμα της εστίασης χαρακτηρίζεται ακόμη από την απουσία μουσικής, απόφαση που προκαλεί δυσαρέσκεια αλλά και από την ανησυχία των επιχειρηματιών για ενδεχόμενα  προβλήματα στη διανομή των selftests καθώς μεσολάβησαν αργίες και η κυβέρνηση δεν φρόντισε να προνοήσει γι αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα.

Δειλά και αναποτελεσματικά κυβερνητικά μέτρα φέρουν την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση, αφού ο κύριος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έκλεισαν τα αυτιά τους μπροστά στις προτάσεις που επανειλημμένα καταθέσαμε και στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ανθρώπων της Εστίασης.

Σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις αντιμετώπισαν τις επιχειρήσεις με γνώμονα τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, με στόχο να τους εξασφαλίσουν τις συνθήκες, ώστε να επιβιώσουν από αυτό το απρόσμενο και άδικο χτύπημα που τους έλαχε.

Μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δέσμια των ιδεοληψιών και των εμμονών της, δεν ανταποκρίθηκε σε αυτή την υποχρέωση.

Όμως, οι Έλληνες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην Εστίαση ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν, το έχουν αποδείξει  πολλές φορές.

Αυτό θα κάνουν και τώρα.

Σε αυτή τους την προσπάθεια χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη όλων μας.

Μαζί με τις αναστάσιμες ευχές μας, έχουν και τις ολόψυχες ευχές μας, καλή δύναμη, κουράγιο και καλή επιτυχία σε αυτή τη νέα τους προσπάθεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)