to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:00 | 14.09.2020

Οικονομία

Κ. Νοτοπούλου: Στη ΔΕΘ χωρίς ΔΕΘ να μιλάμε για τουρισμό χωρίς τουρισμό

"Μεγάλο το πλήγμα για τη Θεσσαλονίκη, στο απόσπασμα ο ελληνικός τουρισμός" δήλωσε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας για την επόμενη μέρα στον Τουρισμό, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum


"Μεγάλο το πλήγμα για τη Θεσσαλονίκη, στο απόσπασμα ο ελληνικός τουρισμός" δήλωσε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας  για την επόμενη μέρα στον Τουρισμό, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο πραγματοποιείται από την ΔΕΘ-Helexpo στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης». 

Σημεία της τοποθέτησης της Τομεάρχη Τουρισμού:

·         Χάσαμε το στοίχημα της επανεκκίνησης του τουρισμού και μαζί χάσαμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, της ασφαλούς χώρας, που  με τόσο κόπο χτίσαμε στην αρχή με την συνεπή στάση των πολιτών.

·         Ο κόσμος του τουρισμού αντιμετωπίζει ζήτημα επιβίωσης. Η προστασία του είναι υποχρέωση της Πολιτείας όμως ο πρωθυπουργός το έριξε στο φιλότιμο και την αυτοπεποίθηση.

·         Χρειάζεται όμως και ριζικός ανασχεδιασμός της τουριστικής πολιτικής της χώρας

Ο Στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική βιομηχανία της χώρας θα πρέπει να ενσωματώνει βασικές αρχές τουριστικής ανάπτυξης ώστε να  μεταβούμε από ένα μαζικό, αδιαφοροποίητο, μονοθεματικό και χαμηλής οικονομικής απόδοσης τουρισμό σε ένα ποιοτικό, διαφοροποιημένο και πολυθεματικό τουρισμό, οικονομικά αποδοτικότερο.

Θα πρέπει ο τουρισμός θα πρέπει να διασυνδεθεί και να υποστηρίξει τομείς της Ελληνικής οικονομίας με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως ο πρωτογενής τομέας Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης ΟΜΩΣ ΛΕΙΠΕΙ ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός που θα ενσωματώνει επιπλέον και θα ενισχύει την τοπική παραγωγική δραστηριότητα.


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η τουριστική εκπαίδευση πρέπει να αναβαθμιστεί και  να συνδεθεί με την αγορά εργασίας.


ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ-ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ- ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ είναι η προκλήσεις του σήμερα και του αύριο

·         Η τουριστική πολιτική πρέπει να απαντήσει έγκαιρα και αποφασιστικά για να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.


ΡΟΛΟΣ ΕΟΤ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Για να  μιλήσουμε για στρατηγική σε κλάδο που καταρρέει πρέπει να  τολμήσουμε να θίξουμε το δομικό διοικητικό πρόβλημα.

Ένα υπουργείο χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία, οι επιχειρηματίες του κλάδου, μπλέκονται και χάνονται στη διασταύρωση άλλων υπουργείων …

Ρόλος ενός σύγχρονου ενός υπουργείου τουρισμού είναι να καθοδηγεί και να συντονίζει τις περιφέρειες σε ένα πλάνο Εθνικής δράσης. Ο ΕΟΤ πρέπει να αποτελέσει την αιχμή́ του δόρατος στην επικοινωνιακή στρατηγική της χώρας.  

·         Σήμερα είναι η ώρα να διαφοροποιήσουμε το τουριστικό μας προϊόν αξιοποιώντας όλες τις μορφές του.

·         Χρειάζεται νέος στρατηγικός σχεδιασμός, μία Νέα Κοινωνική Συμφωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)