to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 08.06.2021

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Ο Υπουργός Τουρισμού είναι ο μεγάλος απών από τη διάσωση του κόσμου του Τουρισμού

Ο Υπουργός Τουρισμού γεμίζει τους ανθρώπους του τουρισμού με ψεύτικες ελπίδες ανέφερε η Τομεάρχης Τουρισμού και κάλεσε τον κ. Θεοχάρη να απαντήσει για ποιον λόγο «εφόσον η Ελλάδα ξεκινά να εφαρμόζει το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid, γιατί δεν υπάρχει αυτή η συσχέτιση στην ΠΝΠ;»


Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το άνοιγμα του Τουρισμού χωρίς τουρίστες, ενώ ο Υπουργός Τουρισμού είναι ο μεγάλος απών από την επανεκκίνηση του Τουρισμού,  από την διάσωση του κόσμου του Τουρισμού και από την προετοιμασία για την επόμενη μέρα είπε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στην Βουλή.

Η κυβέρνηση δεν σοβαρεύεται και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της απέναντι στον Τουριστικό κλάδο που αποτελεί τον πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου. Το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος για την ανάκτηση της τουριστικής δραστηριότητας δήλωσε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε θέσει το θέμα ένα χρόνο πριν ώστε να ήταν ήδη έτοιμο.

«Ζητούσαμε ενιαία πρωτόκολλα για τις ασφαλείς μετακινήσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Η επιτροπή TRAN, με την Έλενα Κουντουρά, αλλά και την υπόλοιπη ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ,  συνέχιζαν να πιέζουν την ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έφερε την πρόταση για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό και τελικά τη συμφωνία, για την διάθεση των εμβολίων σε όλους, τη μέριμνα για δωρεάν διαγνωστικά τεστ και την προστασία των προσωπικών δεδομένων» ανέφερε η Κ. Νοτοπούλου.

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα άλυτα και ουσιαστικά ζητήματα για την αποτελεσματική εφαρμογή του πιστοποιητικού, φέρνοντας ως παράδειγμα την επάρκεια των τεστ στους τουριστικούς προορισμούς όπου σύμφωνα με παράγοντες του τουριστικού κλάδου θα είναι αδύνατο να καλυφθούν με τα σημερινά δεδομένα στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν εξασφάλισε συνταγογράφηση των τεστ για μόνιμους κάτοικους, δεν εξασφάλισε τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ των τουριστών, όπως για παράδειγμα η Γαλλία, και δεν φρόντισε για την επάρκεια τους για την περίοδο που όλοι ευελπιστούμε ότι θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση» υπογράμμισε η Κ. Νοτοπούλου σχολιάζοντας επιπλέον τα διαφαινόμενα προβλήματα στις πύλες εισόδου της χώρας με ταλαιπωρία των ταξιδιωτών.

Ο Υπουργός Τουρισμού γεμίζει τους ανθρώπους του τουρισμού με ψεύτικες ελπίδες ανέφερε η Τομεάρχης Τουρισμού και κάλεσε τον κ. Θεοχάρη να απαντήσει για ποιον λόγο «εφόσον η Ελλάδα ξεκινά να εφαρμόζει το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid, γιατί δεν υπάρχει αυτή η συσχέτιση στην ΠΝΠ; Προκαλεί εντύπωση ότι χρησιμοποιείται ο όρος «Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19» αντί «Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19», όπως είναι ήδη στην πλατφόρμα» σχολίασε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας λόγο για «επιλεκτική μετάφραση, πάνω στην οποία στηρίχτηκε όλη η επικοινωνιακή προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να οικειοποιηθεί την πρόταση της ΕΕ».

H Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε πως υπάρχουν σοβαρά κενά στην ΠΝΠ που πρέπει να διορθωθούν όπως για παράδειγμα ότι δεν αναφέρεται σε ποιους πολίτες αφορά και σε ποιες μετακινήσεις. Αν δεν διορθωθούν τόνισε, σημαίνει «ή κακή νομοθέτηση ή κάποιος δόλος για μελλοντική «διευρυμένη» εσωτερική χρήση».

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να πρασινίσει προκειμένου να μπορούμε να μιλήσουμε για πραγματική έναρξη του τουρισμού, και κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει ουσιαστικά τον κλάδο και όχι με «ψίχουλα» όπως το πρόγραμμα ενίσχυσης 5% και 2,5% του τζίρου αντίστοιχα για τα καταλύματα και τα τουριστικά γραφεία/λεωφορεία το οποίο μάλιστα αφήνει εκτός μια σειρά από επιχειρήσεις, όπως τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη και τις υπηρεσίες μεταφορών, λιανεμπορίου. Κλείνοντας την ομιλία της η Τομεάρχης Τουρισμού υπογράμμισε πως «το φετινό καλοκαίρι είναι το πιο κρίσιμο για τον τουρισμό και την εθνική μας οικονομία. Όσο η αβεβαιότητα επιτείνεται, οι λάθος χειρισμοί της κυβέρνησης και η έλλειψη προετοιμασίας κοστίζουν ακριβά. Δεν προετοίμασε σωστά τους προορισμούς, δεν περιόρισε την διασπορά της πανδημίας και δεν στήριξε τον κλάδο. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών για να λάβει επιτέλους τα μέτρα εκείνα που θα κρατήσουν ζωντανό τον ελληνικό τουρισμό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)