to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 22.07.2019

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να τιμωρήσει τη Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ένα αναβαθμισμένο ΥΜΑΘ - Οικοδομήσαμε σχέσεις φιλίας και ειρήνης με τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα οφέλη της, τα βλέπουν όλοι αλλά τα κρύβουν"


«Η ατζέντα του πρωθυπουργού και η ενημέρωση του για τη Θεσσαλονίκη είναι περιορισμένη», παρατήρησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, και πρόσθεσε «προτείνω να ξανασκεφτείτε τη διατήρηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη! Εκτός πια κι αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να τιμωρήσει τη Θεσσαλονίκη, επειδή του έδωσε στις εκλογές χαμηλότερα ποσοστά από την υπόλοιπη Ελλάδα".

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, αναφέρθηκε στη "μοναδική αναφορά του πρωθυπουργού αφορούσε την ανάπλαση της ΔΕΘ, ενός πολύ σημαντικού έργου που όμως έχει ήδη δρομολογηθεί από ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε η Κατερίνα Νοτοπούλου .

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση της Βουλεύτριας Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ:

"Περιμέναμε με αγωνία να ακούσουμε το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Συνειδητοποιήσαμε όμως πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για να τοποθετηθούμε κριτικά! Η μοναδική αναφορά του πρωθυπουργού αφορούσε την ανάπλαση της ΔΕΘ, ενός πολύ σημαντικού έργου που όμως έχει ήδη δρομολογηθεί από εμάς.

Έχουμε ήδη ολοκληρώσει την προέγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου για να γίνει αυτή η ανάπλαση, που θα αναζωογονήσει το κέντρο της πόλης και τον σημαντικότερο θεσμό της τη Διεθνή Έκθεση, ενώνοντας πραγματικά την κοινωνία, με μια εξαντλητική διαβούλευση, όπου κατέθεσαν όλοι τις απόψεις τους, δημοκρατικά και χωρίς αποκλεισμούς.

Χαίρομαι που ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ΔΕΘ αποτελεί μία από τις μεγάλες παρακαταθήκες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υιοθετεί και η σημερινή κυβέρνηση και την κάνει σημαία του προγραμματικού του λόγου ο πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα λυπάμαι αναλογιζόμενη ότι η ατζέντα του πρωθυπουργού και η ενημέρωση του για τηΘεσσαλονίκη είναι περιορισμένη και προτείνω να ξανασκεφτείτε τη διατήρηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός πια κι αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να τιμωρήσει τη Θεσσαλονίκη, επειδή του έδωσε στις εκλογές χαμηλότερα ποσοστά από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επιτέλους η Θεσσαλονίκη, που εσείς για δεκαετίες την είχατε καταδικάσει στην παρακμή, χάρις στο ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα και τη σκληρή δουλειά αποκτά πλέον χαρακτηριστικά Ευρωπαϊκής Μητρόπολης, έγινε κόμβος διαμετακομιστικός, μεταφορικός, εμπορικός, διπλωματικός και ενεργειακός.

Η Μακεδονία και η Θράκη απέκτησαν επιτέλους κοινωνικές δομές και υποδομές- γι αυτό μην προσπαθήσετε να τους ξεγελάσετε με ομιλίες χωρις έργα, πλέον έχουν ζήσει έργα που ολοκληρώνονται, και κάνουν τη ζωή τους καλύτερη.

Παραδώσαμε ένα αναβαθμισμένο ΥΜΑΘ που ηγείται της προσπάθειας για τη Διαβαλκανική Συνανάπτυξη.

Οικοδομήσαμε σχέσεις φιλίας και ειρήνης με τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα οφέλη της, τα βλέπουν όλοι αλλά τα κρύβουν.

Σήμερα όμως, την στιγμή που οι γείτονές μας κατεβάζουν τον Ήλιο της Βεργίνας από τους δημόσιους χώρους και τα μνημεία τους- και αυτό το κερδίσαμε στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κύριος Καράογλου επιδίδεται σε ένα λόγο που βρίθει δήθεν μακεδονομαχισμού και πατριδοκαπηλίας αλλά στερείται παντελώς αναπτυξιακού οράματος .

Κλείνοντας θα αναφερθώ ακροθιγώς στις προγραμματικές σας θέσεις για τον Τουρισμό.

Ακούσαμε γλαφυρές καλοκαιρινές περιγραφές από τον αρμόδιο Υπουργό, που θα ταίριαζαν σε τουριστικό περιοδικό - σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελεί χάραξη στρατηγικής για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Και σας εφιστώ την προσοχή!

Σας παραδώσαμε έναν κλάδο στο peak του. Έχουμε αύξηση 35% εισερχόμενου τουρισμού. Από 24 εκατομμύρια αφίξεις σε 4 χρόνια φτάσαμε στα 33 εκατομμύρια αφίξεις ετησίως μιλάμε για 20% ΑΕΠ.
Στηρίξαμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις την ψυχή του ελληνικού τουρισμού και εκπονείται το ειδικό χωροταξικό για τον Τουρισμό. Βασικό μας μέλημα ήταν οι ποιοτικές υπηρεσίες.

Οι επενδύσεις παρουσιάζουν αύξηση πάνωαπό κάθε άλλο κλάδο με συνεπακόλουθη αύξηση θέσεων εργασίας με προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Μέχρι εχθές.
Αναφέρατε ως προθέσεις σας και πάλι οσα ήδη κάναμε.

Έχει αναβαθμιστεί η τουριστική εκπαίδευση.
Ενώ Καταφέραμε :

Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου�✔️2. Την προώθηση νέων προορισμών�✔️3. έχουμε για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τον θεματικό τουρισμό.�✔️4. Το άνοιγμα ξένων αγορών�✔️5. Την προσέλκυση επενδύσεων.
Στόχοι που τέθηκαν και επιτεύχθηκαν και δεν είχε πετύχει καμία κυβέρνηση.
Αναγνώριση αποτελεί και η εκλογή στην Προεδρία της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Σας δίνουμε και την προεδρία, οφείλετε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις, ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Σχετικά με τις μαρίνες υπήρξαν εξελίξεις και εγκρίσεις που αφορούν στις Μαρίνες Μεσολογγίου, Μαλίων, Αλίμου, Μυτιλήνης, Χίου, Καλλιθέας, Πύλου, Βουλιαγμένης Σαντορίνης, Ελούντας.
Τον πήχη αυτόν θα τον κρατάμε ψηλά και διαρκώς θα συγκρίνουμε το παραγόμενο έργο της κυβέρνησης με τους στόχους που επιτεύχθηκαν το 2018.

Τώρα, όταν μιλάτε για κολλημένες επενδύσεις αν αναφέρεστε στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική που θα καταστρέψει έναν μοναδικό προορισμό, τότε βρίσκεστε ήδη σε λάθος κατεύθυνση.
Ένα λάθος που δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί..
Πριν τη λήξη της θητείας μας υπογράψαμε χωροταξικό σχέδιο που προβλέπει ισορροπία μεταξύ τουριστικού προϊόντος και μεταλλευτικής δραστηριότητας.
Πιστεύω να μην το ανατρέψετε αυτό σε βάρος του περιβάλλοντος και του τουριστικού προϊόντος.
Εμείς, Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα του Ελληνικού λαού, το παρόν και το μέλλον του".

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)