to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 30.06.2021

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Μισές αλήθειες και πολλά ψέματα από τον κ. Θεοχάρη για το Ναυάγιο της Ζακύνθου

«Σχέδια χωρίς την τοπική κοινωνία είναι προορισμένα να αποτύχουν», σημείωσε η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κ. Νοτοπούλου σε δήλωσή της σχετικά με την παραχώρηση του Ναυαγίου της Ζακύνθου σε μια ανώνυμη εταιρία με έδρα την Αθήνα


Η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής ‘Α Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου μιλώντας στο Stigma Radio 97,6. άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για την παραχώρηση της διάσημης παραλίας του Ναυαγίου της Ζακύνθου σε μια ανώνυμη εταιρία και μάλιστα με έδρα την Αθήνα, η οποία θα ενεργεί με πρωτοφανείς ευνοϊκούς όρους για την ίδια, κατά παρέκκλιση κάθε περιβαλλοντικής – δασικής νομοθεσίας  και μάλιστα παρά τις ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας.

«Αυτή είναι η θέση της ΝΔ για τον τουρισμό. ΑΕ για το Ναυάγιο Ζακύνθου. ΑΕ για τις Ιαματικές πηγές. Τουρισμός  ΑΕ για την ΝΔ.» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αδιαφορία που έχει επιδείξει ο Υπουργός Τουρισμού τόσο στις αντιδράσεις των τοπικών φορέων και της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας, όσο και στα σχέδια που έχουν προταθεί για την αξιοποίηση της περιοχής τα οποία τελούν εν γνώση των αρμόδιων υπουργών τουρισμού και Ανάπτυξης, αλλά και του Πρωθυπουργού.

«Σχέδια χωρίς την τοπική κοινωνία είναι προορισμένα  να αποτύχουν» υπογράμμισε η Τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και εξέθεσε τον προβληματισμό και την ανησυχίας της για την εξέλιξη σε περίπτωση που προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός του Υπουργού Τουρισμού, ο οποίος ήδη από το 2016 με ερώτησή του στον τότε υπουργό των οικονομικών προασπιζόταν την «επένδυση» της κρατικής επενδυτικής εταιρείας του Κατάρ μέσω της ελληνικής εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ ΑΕ.

Η Κ. Νοτοπούλου εξέθεσε σοβαρές ενστάσεις  και προβληματισμούς καθώς με το υπό διαβούλευση σ/ν όχι μόνο δεν λύνονται προβλήματα αλλά δημιουργούνται μεγαλύτερα. Αντί να υπάρχει ένας τοπικού χαρακτήρα οργανισμός διαχείρισης και προώθησης που θα μπορεί να στηρίζει όλο το νησί της Ζακύνθου τουριστικά και οικονομικά, αυτή τη στιγμή δημιουργείται μια ανώνυμη εταιρεία, χωρίς η τοπική κοινωνία να γνωρίζει καν ποιος θα έχει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος και της εικόνας του Ναυαγίου, ενός τοπόσημου διάσημου διεθνώς.

Με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ο κ. Θεοχάρης αναθέτει την αποκλειστική εκμετάλλευση των πόρων στον μοναδικό μέτοχο, το ελληνικό δημόσιο, το οποίο ταυτόχρονα αποκτά δικαιώματα  σε «πλησίον» περιοχές, τις οποίες θα μπορεί να απαλλοτριώνει, ενώ για τις περιοχές αυτές, οι οποίες σημειωτέον είναι χαρακτηρισμένες ως ζώνες natura, προετοιμάζει Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια κατά παρέκκλιση κάθε  περιβαλλοντικής-δασικής νομοθεσίας, εφαρμόζοντας μάλιστα διατάξεις σε πρόσφατα ψηφισμένους από την ΝΔ νόμους.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για ξεκάθαρη υφαρπαγή του Ναυαγίου, εις βάρος της τοπικής οικονομίας που θα βρει απέναντι την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας και στηλίτευσε την επικαλούμενη από τον  Υπουργό Τουρισμού  ανάγκη για «τάξη και ασφάλεια» ως προς την επισκεψιμότητα της περιοχής που μοναδικό στόχο έχει την απαξίωση των  τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας  προβάλλοντάς τους ως ανίκανους να διαχειριστούν  τον  τουριστικό πλούτο της περιοχής τους!

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της Κ. Νοτοπούλου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)