to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:46 | 12.01.2019

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Κάνω πολιτική με την αλήθεια μου (βίντεο)

Τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί προεκλογικά έως τις δημοτικές εκλογές ανέλυσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 τονίζοντας ότι η Μακεδονία και η Θράκη θα αποκτήσουν το ρόλο που αξίζουν.


Το ΥΜΑΘ ήταν μεγάλη πρόκληση εξαιτίας της αμφισβήτησης που υπήρχε για το αν έχει ρόλο. Η Μακεδονία και η Θράκη ηγούνται της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, έχει αναπτυξιακό ρόλο.

Η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας για την υποψηφιότητά της έθεσε ως πρώτο ζήτημα την καθαριότητα της πόλης. Όπως είπε η κ. Νοτοπούλου, «προσωπικό μου στοίχημα για τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι καθαριότητα», επισημαίνοντας ότι πρέπει να βρεθεί η αιτία που προκαλεί το πρόβλημα με την καθαριότητα, είτε αυτό είναι υποστελέχωσης, είτε έλλειψη σχεδίου.

Στόχος μας ο Δήμος να έχει ενεργό ρόλο στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος

Μιλώντας για τον ΟΑΣΘ, η κ. Νοτοπούλου αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις αστικές συγκοινωνίες, σπεύδοντας να προσθέσει πάντως ότι «η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ δεν ήταν λάθος». Όπως ανέφερε η υφυπουργός, η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ ήταν μια διαρκής μάχη που δόθηκε από την κυβέρνηση.

Η κ. Νοτοπούλου υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα του ΟΑΣΘ, με νέα λεωφορεία και προσλήψεις οδηγών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί επικρτικά στην κατάσταση που παρέδωσε ο ιδιωτικός ΟΑΣΘ τον Οργανισμό στην κυβέρνηση. «Δεν ήταν καλύτερες οι συγκοινωνίες με την προηγούμενη κατάσταση, ούτε οι άνεργοι δικαιούνταν δωρεάν μετακίνηση όπως συμβαίνει τώρα», σημείωσε και ανέφερε ότι στόχος της είναι ο δήμος να έχει ενεργό ρόλο στην επίλυση των ζητημάτων που δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ερωτηθείσα για την περίοδο εργασίας της στο γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η κ. Νοτοπούλου δήλωσε υπερήφανη για τις αποδόσεις των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα στην τοπική κοινωνία, αλλά και για το γεγονός ότι η πόλη έγινε διπλωματικος κόμβος, με την πραγματοποίηση συμβουλίων ηγετών στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναφέρθηκε στα λάθη της κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο γραφείο πρωθυπουργού, λέγοντας πως έκανε επικοινωνιακά λάθη μην αντιδρώντας σε «πληρωμένους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εξέφραζαν αθλιότητες εναντίον μου», όπως είπε, ενώ προσέθεσε ότι ενοχλήθηκε για τις αναφορές σε συγγενικά της πρόσωπα.

Με τις παρεμβάσεις που έγιναν μέσα στα τρία χρόνια λειτουργίας του γραφείου του Πρωθυπουργού άλλαξε η εικόνα της Β. Ελλάδας

Μάλιστα σημείωσε ότι έχει δεχθεί αρκετές επιθέσεις για την ηλικία της, ωστόσο επισήμανε ότι δεν έχει δεχθεί επιθέσεις για τη δουλειά της.

«Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας του γραφείου πρωθυπουργού την απάντηση την έχουν δώσει δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Έγιναν παρεμβάσεις που έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα της Βόρειας Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, επισήμανε ότι συνεργάστηκε πολύ καλά με τη διοίκηση του δήμου σε πολλά ζητήματα, ωστόσο όπως ο νυν δήμαρχος δεν ήθελε να ηγηθεί ενός προοδευτικού μετώπου για τον δήμο, κάτι που οδήγησε την ίδια στο να δεχθεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)