to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 19.04.2021

Οικονομία

Κ. Νοτοπούλου: «Καλά Χριστούγεννα» θα μας παρουσιάσετε το σχέδιο για το άνοιγμα του Τουρισμού; (βίντεο)

Ομιλία της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κ. Νοτοπούλου στην Βουλή


Ο κλάδος του Τουρισμού βαδίζει με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ στα τυφλά τόνισε η Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΙΝΑΛ εκπροσωπώντας την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ένα μήνα πριν το επίσημο άνοιγμα του Τουρισμού, το τοπίο όπως είπε παραμένει «πιο θολό από ποτέ σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που βρίσκονται σε εξαθλίωση εδώ και ένα χρόνο και η κυβέρνηση τους γυρίζει ανάλγητα την πλάτη».

«Κ. Υπουργέ έχετε δυσανεξία στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης την τελευταία περίοδο, επιτρέψτε μου να σας ξανασυστήσω στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες » τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολιάζοντας πως ο Υπουργός Τουρισμού έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να απαντήσει σε Επίκαιρη Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού που έχει κατατεθεί στις αρχές Μαρτίου.

«Θα μου πείτε, κάλλιο αργά παρά ποτέ έρχεστε να απαντήσετε στην επίκαιρη επερώτηση των συναδέλφων του ΚΙΝΑΛ από τον Δεκέμβριο του 2020, στα μέσα Απριλίου(!) κι ενώ πανηγυρικά έχετε διακηρύξει το άνοιγμα του τουρισμού σε λιγότερο από ένα μήνα. Στην δική μας πότε αλήθεια προγραμματίζετε να ανταποκριθείτε; Να πούμε καλά Χριστούγεννα; Πολύ φοβάμαι όμως ότι τα Χριστούγεννα που θα μας την απαντήσετε θα ξανά ζήσουμε το κάναμε λάθος νούμερο δυο του κ. Γεωργιάδη» ανέφερε η Τομεάρχης Τουρισμού τονίζοντας πως η περσινή καταστροφική διαχείριση δεν έγινε μάθημα και σήμερα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου, όλα να είναι στον αέρα!

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κάλεσε τον κ. Θεοχάρη να απαντήσει αν συμφωνεί με το σχόλιο του κ. Γεωργιάδη που δήλωσε ότι «ο Τουρισμός μπορεί να ανοίξει χωρίς να ανοίξει η εστίαση».

Η Τομεάρχης Τουρισμού υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή επιχειρείται άνοιγμα του Τουρισμού στο κενό, με πρωτόκολλα που ακόμη δεν είναι γνωστά, με τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό στον αέρα, χωρίς ενίσχυση του ΕΣΥ στους τουριστικούς προορισμούς.

«Διαλύονται κόποι μιας ζωής, συνθλίβονται επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με το απειλητικό φάσμα της ανεργίας και της πείνας και καλούνται να ζήσουν τις οικογένειές τους με 534 ευρώ το μήνα εδώ και έναν χρόνο. Ορισμένοι ούτε  αυτό το πενιχρό επίδομα» υπογράμμισε αναφέροντας παραδείγματα εργαζομένων που εμπαίζει η κυβέρνηση όπως Ξεναγούς, Τουριστικούς συνοδούς, εποχικούς εργαζόμενους, εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία, τους επαγγελματίες της εστίασης. Εποχικά καταστήματα.

Η Τομεάρχης Τουρισμού επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων με ΜΗ επιστρεπτέα ενίσχυση. Για ένα ξεχωριστό και γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης σταθερού κόστους, αποκλειστικά για τουριστικές επιχειρήσεις και τους κλάδους της εστίασης, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ. Με μέτρα για το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας, μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ένα μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

Η Τομεάρχης Τουρισμού κάλεσε τον Υπουργό να απαντήσει σχετικά με το σχέδιο για την υποδοχή των πρώτων τουριστών που ήδη καταφθάνουν στην χώρα. «Με ποια πρωτόκολλα και ποιες διαδικασίες θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις;».

«Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μία καθόλου σοβαρή κυβέρνηση που το έχει ρίξει σε πανηγύρια και βαφτίσια» σχολίασε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της η Κ. Νοτοπούλου κάλεσε τον κ. Θεοχάρη να απαντήσει, ποιο είναι το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό; Ποια η προετοιμασία για τα χερσαία σύνορα της χώρας και τη διαχείριση των εισερχόμενων τουριστών; Για ποιο λόγο η επιμονή στον αποτυχημένο αλγόριθμο EVA; Τι θα γίνει με το γιώτινκ; Τι θα γίνει με τις χωρητικότητες στα τουριστικά λεωφορεία; Ποιοι κανόνες θα εφαρμοστούν στις κρουαζιέρες; Τι θα γίνει με τα επιστημονικά συνέδρια και τους αρχαιολογικούς χώρους και τι γίνεται με το «πείραμα» της Ρόδου.

Τραγέλαφος κατάντησε είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας τον κίνδυνο αν νοσήσει με covid κάποιος τουρίστας, κάτι το οποίο όλοι απεύχονται, που θα νοσηλευτεί; Στις ανύπαρκτες τοπικές μονάδες υγείας;

«Πολύ φοβάμαι διαβάζοντας τις δηλώσεις σας  που μοιάζουν ανατριχιαστικά με τις περσινές, ότι εξακολουθείτε να μην έχετε συναίσθηση της ευθύνης που έχετε απέναντι στον ελληνικό τουρισμό. Ο τουρισμός κύριε Υπουργέ είναι πρωτίστως εμπιστοσύνη. Αλλά κανείς δε μπορεί να σας έχει εμπιστοσύνη πια. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Φροντίστε λοιπόν να βάλετε τάξη στο χάος σας πριν τις 14 Μαΐου»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)