to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 30.06.2021

Κοινωνία

Γενναία μέτρα στήριξης για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) πραγματοποίησε η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο του τουρισμού και ιδιαίτερα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης.


Εκ μέρους της ΕΞΘ, παρευρέθησαν οι: Ανδρέας Μανδρίνος-Πρόεδρος, Κων/νος Τορνιβούκας-Αν/πρόεδρος, Χρήστος Καλιακάτσος-Έφορος, Παναγιώτης Μπουτσιούκης και Λένα Παπία – Μέλη.

Αναδείχθηκε η ανεπαρκής προετοιμασία των χερσαίων διελεύσεων της Β. Ελλάδας, που πλήττει καίρια τον τουρισμό, τόσο σε επίπεδο επισκεψιμότητας, όσο και στη δυσφήμιση που προκαλείται στο τουριστικό μας προϊόν, από την πολύωρη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών.

Ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, είναι απαράδεκτο, να μην έχει ανοίξει το τελωνείο των Ευζώνων σε 24ώρη βάση, καθώς εξυπηρετεί κύριο κάθετο ευρωπαϊκό άξονα, από τον οποίο εισέρχονται στη χώρα χιλιάδες ταξιδιώτες.

Η κυβέρνηση, δεν στάθηκε ικανή να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που ήταν γνωστό από πέρυσι. Οι τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες για ενίσχυση των σημείων διέλευσης – αν πραγματοποιηθούν – έρχονται ήδη αργά.

Τέθηκε επίσης το θέμα της εφαρμογής του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και της ελλιπούς κυβερνητικής προετοιμασίας, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δυσκολεύοντας τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Το σύνολο των μέτρων ενίσχυσης και στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τονίστηκε πως δεν ήταν αρκετά, καθώς οι προκαταβολές δεν κατανεμήθηκαν ορθολογικά και στοχευμένα ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ενώ ήταν επιστρεπτέες, μετακυλίοντας το κόστος του δανεισμού σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τέλος, συζητήθηκε το μείζον πρόβλημα των ξενοδοχείων οι εγκαταστάσεις των οποίων είναι μισθωμένες με καθεστώς sales and lease back. Δεκάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα αποκλείονται από μια σειρά κρατικών μέτρων ενίσχυσης που είναι απολύτως αναγκαία για τη βιωσιμότητα τους.

Η κ. Νοτοπούλου στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας με όλους τους φορείς του τουρισμού για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων τους, μέσα από μια δυναμική και προωθητική αντιπολίτευση. Επανέλαβε δε τις προτάσεις που είχε εγκαίρως καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, της υγειονομικής θωράκισης του τουρισμού και την στήριξη των επιχειρήσεων μέσα από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ενόψει της αβεβαιότητας στην τουριστική αγορά, τόνισε ότι «η αγωνία και ο προβληματισμός για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, απαιτούν δραστικές λύσεις, συνέργειες και διεκδικητικότητα, για την προστασία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)