to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 15.04.2022

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδια αποκλείοντας τους εμπλεκόμενους φορείς από τη δημόσια διαβούλευση

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση διατείνεται ότι πρωτοπορεί και επιλύει προβλήματα με την λειτουργία των εργαλείων e -ναυλοσύμφωνο και e- μητρώο που αφορούν τα πλοία αναψυχής και τα τουριστικά ημερόπλοια, αλλά και με την απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας των τουριστικών δραστηριοτήτων για τουριστικούς λιμένες και χιονοδρομικά κέντρα», επισημαίνει η Κ. Νοτοπούλου, τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


 Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στην Βουλή προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, αυτή τη φορά του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχοντας αποκλείσει από τη δημόσια διαβούλευση διατάξεις του με σκοπό να μην  ακουστούν και καταγραφούν οι παρατηρήσεις των εμπλεκόμενων φορέων που  δεν εξυπηρετούν την κυβέρνηση. Αυτό τόνισε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση διατείνεται ότι πρωτοπορεί και επιλύει προβλήματα με την λειτουργία των εργαλείων e -ναυλοσύμφωνο και e- μητρώο που αφορούν τα πλοία αναψυχής και τα τουριστικά ημερόπλοια, αλλά και με την απλούστευση των διαδικασιών  λειτουργίας των τουριστικών δραστηριοτήτων για τουριστικούς λιμένες και χιονοδρομικά κέντρα. Στην πραγματικότητα και τα δύο φέρουν την σφραγίδα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, αλλά  και ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου δημιουργίας και λειτουργίας των τουριστικών λιμένων, δεν αποβλέπει στη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας,  αλλά αποτελεί πρόφαση για την εξυπηρέτηση  συγκεκριμένων συμφερόντων κατά τη συνήθη πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

Με πρόσχημα τη δήθεν απλούστευση των διαδικασιών δημιουργίας και λειτουργίας των τουριστικών λιμένων προβαίνει σε αλλαγές των όρων δόμησης για τους μεγάλους χωροθετημένους από το νόμο τουριστικούς λιμένες, και νομιμοποιεί αυθαιρεσίες,  παραπέμποντας σε υπουργική απόφαση προφανώς για να αποφύγει τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την κατακραυγή των πολιτών. Αποφεύγει με τον τρόπο αυτό τις  δικλείδες ασφαλείας που προσφέρει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

«Προφανώς εισάγετε παρέκκλιση από την διαδικασία υπαγωγής στην νομιμοποίηση αυθαιρέτων, με τη θέσπιση παράλληλης διαδικασίας, μέσω της έκδοσης ΥΑ. Άλλη μία επιβράβευση της κυβέρνησης σας στις μεγάλες αυθαιρεσίες και παρανομίες» τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αναφορικά με την επιμήκυνση του χρόνου τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιτίθεται, η τομεάρχης Τουρισμού υπογράμμισε πως πρόκειται για διάταξη που διαλύει κάθε πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και ευνομίας, και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω άδεια χρονικής παραμονής των πλωτών εξεδρών, που είναι σα να υπόσχεται μόνιμο και ευέλικτο ρουσφέτι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)