to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:40 | 23.07.2021

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: «Η κυβέρνηση έπαιξε στα ζάρια τον τουρισμό»

«Η κυβέρνηση έπαιξε στα ζάρια τον τουρισμό» δήλωσε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ».


Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τουρισμό, η Κατερίνα Νοτοπούλου επεσήμανε τα λάθη και τις κυβερνητικές παλινωδίες, επισημαίνοντας ότι το Lockdown στην Μύκονο στην καρδιά του καλοκαιριού στέλνει λάθος μήνυμα διεθνώς και συμπαρασύρει και άλλους προορισμούς. Χαρακτήρισε το Lockdown λάθος και αιφνιδιαστικό καθώς δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση ούτε των φορέων αλλά ούτε των επαγγελματιών για το πως να διαχειριστούν την «κρίση».

Δεν υπήρχε καν επάρκεια σε ξενοδοχεία καραντίνας τόνισε καθώς η κυβέρνηση δεν φρόντισε ούτε τα στοιχειώδη και επανέλαβε πως το αιφνιδιαστικό lockdown στη Μύκονο είναι μια λανθασμένη ενέργεια την οποία όμως δεν μπορούμε όμως να την κρίνουμε ξεχωριστά αλλά σε συνολικό επίπεδο.

«Φτάσαμε εδώ  γιατί δυστυχώς έγιναν όλα λάθος σε σχέση με τον τουρισμό» τόνισε.  «Τα ελληνικά νησιά έμειναν χωρίς καμία επιπλέον ενίσχυση. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι κοκκίνησε χθες η Κρήτη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Το δε κλείσιμο της Μυκόνου έστειλε ένα μήνυμα διεθνώς εξαιρετικά αρνητικό για τη χώρα μας. Ήταν πραγματική δυσφήμηση».

Σχολιάζοντας τα «κορονοπάρτι» στις βίλες της Μυκόνου, θέμα το οποίο έχει αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτοντας κοινοβουλευτική ερώτηση, η βουλευτής υπογράμμισε πως φέρει ευθύνη η Πολιτική Προστασία που δεν έλεγξε εγκαίρως την διασπορά του covid19.

Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση που άνοιξε τον Τουρισμό με self test, που υποεκτίμησε την πανδημία και την ανάγκη ιχνηλάτησης και εκτεταμένου testing. «Η κυβέρνηση» δήλωσε δεν φρόντισε ούτε για την επάρκεια των τεστ στους τουριστικούς προορισμούς, ούτε τα συνταγογράφησε και έφερε ως παράδειγμα αυτό της Αυστρίας, που χορηγεί δωρεάν τεστ PCR, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σχετικά με τoυς εμβολιασμούς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε πως η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες καθώς με την πολιτική της κατάφερε να μετατρέψει τους διστακτικούς σε αρνητές. Όπως ειπε, το κίνητρο για τον εμβολιασμό είναι η προστασία της υγείας μας, του εαυτού μας και του συνανθρώπου μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)