to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:12 | 07.09.2022

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση αφήνει εκτος ΚΔΑΠ 15000 παιδιά στη Θεσσαλονίκη

«Η υποκρισία και ο εμπαιγμός των πολιτών από πλευράς της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Ένα στα τρία παιδιά μένουν εκτός ΚΔΑΠ για την περίοδο 2022-23, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ. Στο νομό Θεσσαλονίκης πάνω από 15.000 παιδιά θα στερηθούν από τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν τα ΚΔΑΠ και θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στον οικογενειακό προγραμματισμό των οικογενειών τους» τονίζει η Κατερίνα Νοτοπούλου


Και συνεχίζει η ανακοίνωση της:

Αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα φαίνεται ο αριθμός των αιτήσεων για τα ΚΔΑΠ και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με πλήρη φάκελο, ο αριθμός των αιτήσεων που εγκρίθηκε και ο αριθμός των αιτήσεων που απορρίφθηκε, στους έξι Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Πριν από λίγους μήνες ο κύριος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ασκήσει στοχευμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και για αυτό επεκτείνει το θεσμό του ολοήμερου σχολείου με στόχο να δώσει λύσεις στις οικογένειες με μικρά παιδιά, κατά τις ώρες της εργασίας τους.

Ωστόσο, παρά την απόφαση του αυτή και παρά την επέκταση του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου, η ζήτηση για μια θέση στα ΚΔΑΠ από τις οικογένειες για τα παιδιά τους, παραμένει υψηλή και αυτό φαίνεται από τον αριθμό των αιτήσεων.

Αυτό σημαίνει πρώτον, ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη των οικογενειών για το χρόνο μετά τη λήξη του ολοήμερου σχολείου και μετά την επέκταση του ωραρίου, δηλαδή από τις 18.00 μ.μ. μέχρι τις 22.00 που ως γνωστόν λειτουργεί η δεύτερη βάρδια των ΚΔΑΠ και δεύτερον ότι πολλοί γονείς επιλέγουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα ΚΔΑΠ, παρά την επέκταση του ολοήμερου σχολείου.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Πως συμβαδίζουν οι διακηρύξεις του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, με την αποδυνάμωση μιας δοκιμασμένης και μακροχρόνιας πολιτικής που δίνει απάντηση σε μια πλευρά του προβλήματος;

Πως υποστηρίζει την αντιμετώπιση του δημογραφικού, όταν με την απόφαση του αυτή δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες; Με την ίδια απόφαση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες εργαζόμενους που εδώ και δεκαετίες προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες στους στα ΚΔΑΠ, δεν προσφέρουν απλώς υπηρεσίες φύλαξης των παιδιών, αλλά υλοποιούν εξειδικευμένα και υψηλού επιπέδου προγράμματα  και ξαφνικά θα μείνουν χωρίς εργασία, ή θα μειωθεί το ωράριο τους, άρα και οι αποδοχές τους δραστικά, ενώ οι ανάγκες για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα ΚΔΑΠ εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως αποδεικνύεται και από το μεγάλο αριθμό των αιτήσεων για μια θέση σε αυτά.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση της, να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να έχουν τις υπηρεσίες των ΚΔΑΠ που χρειάζονται και να διασφαλίσει την εργασία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, χωρίς απολύσεις και χωρίς βλαπτικές μεταβολές στους όρους και στις συνθήκες εργασίας τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)