to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 04.03.2019

Αυτοδιοίκηση

Κ. Νοτοπούλου: Η καθημερινότητα του πολίτη απαιτεί λύσεις που δεν έχουν δοθεί

"Η καθημερινότητα του πολίτη απαιτεί λύσεις που δεν έχουν δοθεί" δήλωσε η Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της στον Αθήνα 9,84.


"Το πρώτο μεγάλο στοίχημα είναι να παραμείνει η πόλη εξωστρεφής και δημοκρατική" τόνισε, συμπληρώνοντας πως οραματίζεται ,και γι αυτό εργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια, μια "Θεσσαλονίκη κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό σημαίνει μια σειρά από κοινωνικές δομές , υποδομές αλλά και συνεργασίες με άλλες πόλεις και κράτη για να γίνει πραγματικότητα αυτή η επιθυμίας μας" δήλωσε η Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο δεύτερος στόχος μας έχει να κάνει με την άμεση καθημερινότητα των πολιτών όπως είπε υπογραμμίζοντας πως η "Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζει καλή εικόνα. Είναι μια πόλη που δεν είναι καθαρή και αυτό προκαλεί πρόβλημα στην ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και ένα αίσθημα χαμένης αξιοπρέπειας για το Θεσσαλονικιό".

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε μια σοβαρή  διαχείριση των απορριμμάτων, με ανακύκλωση με τέσσερα ρεύματα στην πηγή , επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν, στη Θεσσαλονίκη  του 2019 να συζητάμε για το αυτονόητο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Το τρίτο μεγάλο στοίχημα όπως είπε, είναι "η δημοτικοποίηση του νερού. «Οι ανθυποψήφιοί μου δεν συζητούν γι αυτό ίσως γιατί δεν το αξιολογούν ως προτεραιότητα».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει στις γειτονιές και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης.

Αναφέρθηκε ακόμη στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας πως ο νυν Δήμαρχος είναι ο άνθρωπος που έβγαλε τη Θεσσαλονίκη ξανά στο φως.

«Η Θεσσαλονίκη απέκτησε την εξωστρέφεια που της αξίζει  αναγνώρισε θετικά και αρνητικά της ιστορίας της αυτά που τη βάρυναν, πρέπει όμως να δοθούν λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά. Από την προσβασιμότητα που δεν υπάρχει, από την καθαριότητα, από την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος της πόλης, από μια πολιτική στέγασης. Από στήριξη και ενίσχυση των start ups. Η καθημερινότητα του πολίτη απαιτεί λύσεις που δεν έχουν δοθεί» .

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το τι απαντά στον υποψήφιο για το Δήμο Θεσσαλονίκης Νίκο Ταχιάο που την κατηγορεί για τις νεανικές δράσεις του ΥΜΑΘ η Κατερίνα Νοτοπούλου απάντησε:

«Ο κ.Ταχιάος είναι ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου η οποία υπεξαίρεσε εκατομμύρια από την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Από τα λεφτά των δημοτών.

Αυτό είναι το προφίλ του κ.Ταχιάου. Εμείς πήραμε ένα Υπουργείο που χρειαζόταν άλλες προτεραιότητες, η προτεραιότητά του μπορεί να ήταν να χρηματοδοτεί συλλόγους. Υπήρξαν εποχές με Υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μοιράζονταν μέχρι και 3 εκατομμύρια ευρώ δεξιά και αριστερά, χωρίς διαφάνεια και αξιοκρατία, αλλά σε φίλους τους.

Εμείς αυτά τα σταματήσαμε. Από την πρώτη μέρα είπαμε ότι εμείς δεν θα δίνουμε χρήματα απευθείας σε συλλόγους. Η γενική γραμματεία νέας γενιάς, ζήτησε την υποστήριξη του Υπουργείου και τη συμμετοχή του σε δράσεις για τη νεολαία. Φτιάξαμε ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΠΔΕ βγήκε ανοιχτή προκήρυξη άρα οποιοσδήποτε είχε να καταθέσει μια σοβαρή πρόταση για δράση η οποία θα υποστηριχτεί, όχι να πάρει χρήματα για το σύλλογό του, αλλά για συγκεκριμένη δράση αξιολογήθηκαν όλες οι προτάσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες. Αν λοιπόν ο κ. Ταχιάος εξακολουθεί να λέει ότι ο Πατέρας Αθηναγόρας στο Δενδροπόταμο, που στηρίζει τα κοριτσάκια Ρομά προκειμένου να σταματήσουν να τα εκμεταλλεύονται, αν θεωρεί ότι οι ομάδες ατόμων με αναπηρία, αν θεωρεί ότι ο σύλλογος UNESCO από τη Θράκη είναι «ρουσφετάκια» όπως με κατηγορεί τότε θα έπρεπε να ντρέπεται».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)