to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 05.11.2021

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Η αποκαθήλωση της πινακίδας της Χρυσής Αυγής είναι ένα μόνο βήμα για τον τερματισμό των φασιστικών ομάδων

Ένα χρόνο και πλέον από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης χρειάστηκε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για να αποκαθηλώσει την πινακίδα που εξακολουθούσε να είναι αναρτημένη στα γραφεία της, στην περιοχή των Δικαστηρίων.


Συγκεκριμένα, την 1 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου, κατατέθηκε ερώτηση από 45 Βουλευτές του κόμματος με αφορμή τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και την δραστηριότητα νεοφασιστικών, ακροδεξιών ομάδων σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Σε εκείνη την ερώτηση, οι βουλευτές, έθεταν το ερώτημα  προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη γιατί ένα χρόνο μετά την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» η πινακίδα της εξακολουθεί να βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κτιριο που στεγάζονταν τα γραφεία της.

Πρόσφατα, σε επίσκεψη του αρμόδιου τομεάρχη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστου Σπίρτζη, με την συμμετοχή των βουλευτών Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου και Γιάννη Αμανατίδη και στελεχών του κόμματος στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η πινακίδα της εγκληματικής οργάνωσης εξακολουθεί να βρίσκεται έξω από το κτίριο όπου στεγάζονταν τα γραφεία της, δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου ως Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», είχε θέσει επανειλημμένως το ζήτημα, με τελευταία παρέμβαση στην συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου, κατά την οποία είχε καταγγείλει πως ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής,  στα γραφεία στην δυτική είσοδο της πόλης, ακόμη υπάρχει η πινακίδα και ο δήμαρχος δεν έχει ζητήσει να κατέβει.

Το θέμα αναδείχτηκε σε εκδήλωση των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σταυρούπολης-Ευκαρπίας και Πολίχνης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, όπου παίχτηκε και βίντεο που είχε τραβηχτεί μόλις την προηγούμενη ημέρα, όπου φαινόταν η πινακίδα στην θέση της και ο χώρος των γραφείων φωταγωγημένος. Φαινόταν, να λειτουργεί κανονικά ως στέκι ακροδεξιών οργανώσεων, απόδειξη της ολιγωρίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της έλλειψης βούλησης.

Η αποκαθήλωση της πινακίδας είναι ένα μόνο βήμα για τον τερματισμό της δραστηριότητας ακροδεξιών, φασιστικών, εγκληματικών ομάδων.

Επιμένουμε σε ευρεία συσπείρωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων.

Η αντιμετώπιση του φασισμού και της ακροδεξιάς απαιτεί ταχύτατα αντανακλαστικά από όλους για να μην επιτρέψουμε την εκκόλαψη του φιδιού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)