to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 03.11.2021

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Χρέος μας να αγωνιζόμαστε, να δίνουμε τη μάχη κατά της ακροδεξιάς

Ομιλία της Κ. Νοτοπούλου για την επάνοδο της ακροδεξιάς, σε εκδήλωση των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Πολίχνης/Σταυρούπολης-Ευκαρπίας


Το αφήγημα της εθνικής ανάπτυξης, της εθνικής συμφιλίωσης, της κοινής λογικής τελείωσε την ημέρα των εκλογών του 2019 και η χώρα μας έγινε πιο σκούρη από ποτέ, ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  των ΟΜ Πολίχνης/Σταυρούπολης-Ευκαρπίας για την επάνοδο της Ακροδεξιάς.

Είναι χρέος όμως, «να αγωνιζόμαστε, να δίνουμε τη μάχη κατά της ακροδεξιάς, να υιοθετούμε πολιτικές που θα λύνουν κοινωνικά ζητήματα, να επιμείνουμε στην αλληλεγγύη, στην αλήθεια και την εντιμότητα. Να προχωρήσουμε σε μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία σε μία νέα δημοκρατική συσπείρωση, γιατί για να κάνουμε τη ζωή πράξη» τόνισε, «χρειαζόμαστε μία νέα σχέση με την πολιτική, πολιτική που θα γοητεύει, με τη νέα γενιά μπροστά».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ που είναι αποξενωμένη από την κοινωνία και τα προβλήματά της, στην κατάχρηση της εξουσίας, στην προπαγάνδα των ΜΜΕ που αποκλείουν κάθε διαφορετική φωνή και οτιδήποτε χαλάει την εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και έκανε λόγο για «Γκεμπελισμό σε πλήρη ανάπτυξη».

Μίλησε για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και την καταδίκη της, για τον φασισμό και μεταφασισμό που απειλούν την κοινωνία, και κατέθεσε πρόταση για την δημιουργία παρατηρητηρίου για την ακροδεξιά.

«Η πραγματικότητα δεν είναι ποτέ μονοσήμαντη και σήμερα απαιτείται μία ψύχραιμη ανατομία του μεταφασισμού» δήλωσε αναλύοντας και με την ιδιότητά της ως ψυχολόγου το φαινόμενο του μεταφασισμού.

«Μην κλείνετε τα μάτια σας μπροστά στην άνοδο αυτών των στοιχείων» τόνισε μεταφέροντας τα λόγια της Πασιονάρια.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, υπογράμμισε πως οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας να σκέφτονται, να ρωτάνε και να συζητούν χωρίς φόβο επαναλαμβάνοντας πως η ελπίδα ανήκει πάντα στη νέα γενιά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

bit.ly/3BBK3pv

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)