to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 28.03.2023

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου - Χρ. Γιαννούλης: Πάλι ξέχασαν τη Θεσσαλονίκη, καμία πρόσληψη στον ΟΑΣΘ

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Κ. Νοτοπούλου και του Χρ. Γιαννούλη για την απουσία προσλήψεων στον ΟΑΣΘ που οδηγούν σε υποβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης και διαιωνίζουν τα προβλήματα στη λειτουργία του Οργανισμού με άμεση επίπτωση στο επιβατικό κοινό


Έντονη ήταν η αντίδραση της Κ. Νοτοπούλου και του Χρ. Γιαννούλη που με δηλώσεις τους στηλιτεύουν την απουσία του ΟΑΣΘ από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, η οποία αφήνει την αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις διαιωνίζοντας τα προβλήματα του οργανισμού με άμεση επίπτωση και στο επιβατικό κοινό. 

Για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης για υποβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλλονίκης μιλά στη δήλωση της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Δεν εξηγείται διαφορετικά η απουσία του ΟΑΣΘ από το σχεδιασμό τους και από το σχέδιο νόμου που κατέθεσαν στη Βουλή, το οποίοι προβλέπει προσλήψεις για τον ΟΑΣΑ, αλλά καμία πρόσληψη προσωπικού για τον ΟΑΣΘ που τόσο έχει ανάγκη για τη σωστή λειτουργία του» σημειώνει η βουλεύτρια της Α' Θεσσαλονίκης.

Ενώ, ο Χρήστος Γιαννούλης καταγγέλει ότι έμειναν στα λόγια  «οι υποσχέσεις του αρμοδίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ότι θα εξετάσουν τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού στον ΟΑΣΘ, για να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω συνταξιοδότησης και κινητικότητας».

Αναλυτικά η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου:

«Αποδεικνύεται ότι η υποβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης είναι συνειδητή επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η απουσία του ΟΑΣΘ από το σχεδιασμό τους και από το σχέδιο νόμου που κατέθεσαν στη Βουλή, το οποίοι προβλέπει προσλήψεις για τον ΟΑΣΑ, αλλά καμία πρόσληψη προσωπικού για τον ΟΑΣΘ που τόσο έχει ανάγκη για τη σωστή λειτουργία του.

Απόντες όμως θα είναι και αυτοί σύντομα από τις επιλογές των Θεσσαλονικέων στις εθνικές εκλογές που έρχονται».

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Γιαννούλη:

«Στα λόγια έμειναν τελικά οι υποσχέσεις του αρμοδίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ότι θα εξετάσουν τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού στον ΟΑΣΘ, για να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω συνταξιοδότησης και κινητικότητας.

Είναι ενδεικτικό πως στον ΟΑΣΘ εργάζονται περίπου 850 οδηγοί, ενώ υπολογίζεται ότι απαιτούνται τουλάχιστον 1.250.

Δυστυχώς στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που συζητείται στη Βουλή,  υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες μόνο της Αθήνας ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) αλλά όχι και της Θεσσαλονίκης.

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παραπέμπει στις καλένδες την ενίσχυση του ΟΑΣΘ, διαιωνίζοντας τα προβλήματα στη λειτουργία του Οργανισμού, που έχουν άμεση επίπτωση στο επιβατικό κοινό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)