to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 12.08.2020

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου για ακύρωση ΔΕΘ: «Αφού αδυνατούν, ας τους δείξει η Θεσσαλονίκη το δρόμο»

«Είναι αναγκαίο όλοι οι παραγωγικοί και θεσμικοί φορείς της Θεσσαλονίκης να συνεννοηθούν και να καταγράψουν τις οικονομικές επιπτώσεις διεκδικώντας από την κυβέρνηση αποζημιώσεις και ενισχύσεις, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες» τονίζει η Κατερίνα Νοτοπούλου


Στη δήλωσή της η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Η ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ θα έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία της Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή έγινε εμφανές ότι θα χρειαστεί γενναία στήριξη της τοπικής οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, που πλήττονται από την ακύρωση της διοργάνωσης.

Είναι αναγκαίο όλοι οι παραγωγικοί και θεσμικοί φορείς της Θεσσαλονίκης να συνεννοηθούν και να καταγράψουν τις οικονομικές επιπτώσεις διεκδικώντας από την κυβέρνηση αποζημιώσεις και ενισχύσεις, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες.

Η Θεσσαλονίκη πλήττεται σε πολλά επίπεδα και παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τη νέα υγειονομική κρίση. Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας μόνος του.

Στόχος είναι να καταρτιστεί ένα διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι σε μια κυβέρνηση, που τα έχει κυριολεκτικά χάσει και δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Αφού αδυνατεί  η κυβέρνηση  ας τους δείξει η πόλη μας  το δρόμο. Η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ τώρα.

Εγκαίρως μέτρα προστασίας της εργασίας και των εργαζομένων, ενίσχυση των πληγέντων και των επιχειρήσεων και μέτρα στήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Για να μην είναι γενικόλογες έννοιες απαιτείται σοβαρή και τεκμηριωμένη καταγραφή των επιπτώσεων του «λουκέτου» στη ΔΕΘ, αλλά και των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι τοπικοί φορείς ενωμένοι οφείλουν να συσπειρώσουν την κοινωνία γύρω τους και να διεκδικήσουν από κοινού.

Πέρα από ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, πέρα από κομματικές προτιμήσεις.

Το ζητούμενο σήμερα είναι το αύριο της Θεσσαλονίκης.

Για να μην προσπαθούμε τελευταία στιγμή να σώσουμε ό,τι σώζεται. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό τους συνεισφέροντας με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε από αυτή τη δύσκολη περίοδο στην οποία μας έβαλε και η κυβερνητική ολιγωρία να βγει η Θεσσαλονίκη πιο δυνατή και η κοινωνία όρθια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)