to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 08.05.2021

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Εργασιακός μεσαίωνας το νομοσχέδιο Χατζηδάκη γ​ια τα εργασιακά

«Η κυβέρνηση έχει επιχειρήσει να ανοίξει πολλά μέτωπα και κανένα με επιτυχία», σχολιάζει η Κ. Νοτοπούλου, Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε τηλεοπτική συνέντευξή της


Εργασιακό μεσαίωνα χαρακτήρισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο.

«Η κυβέρνηση έχει επιχειρήσει να ανοίξει πολλά μέτωπα και κανένα με επιτυχία. Η πρόταση της κυβέρνησης, εν μέσω πανδημίας και εν όψει του ανοίγματος του Τουρισμού, επιλέγει να ανοίξει τη συζήτηση για επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα. Αυτό που η κυβέρνηση προτείνει στη νέα γενιά κυρίως, είναι η κατάργηση του 8ωρου, η απελευθέρωση των καταχρηστικών απολύσεων, η απλήρωτη υπερωρία και φυσικά ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δράσεων. Αυτό αποτελεί υπονόμευση της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας εκτός όλων των άλλων. Οι μειώσεις μισθών και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν οδηγούν στην πρόοδο και την ανάπτυξη.  Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, αφήνει τον εργαζόμενο έρμαιο στις προθέσεις κάθε εργοδότη, οπισθοδρόμηση στην εργασιακή ζούγκλα. Την απάντηση την έχουν δώσει οι χιλιάδες εργαζόμενοι που βγήκαν στους δρόμους την Πρωτομαγιά» ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Για την επανεκκίνηση του Τουρισμού, η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως «ο Τουρισμός πρέπει να πετύχει, είναι εθνικό μας στοίχημα» και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού να εργαστούν για το καλό της χώρας και του Τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έπειτα από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς του Τουρισμού.

«Βρισκόμαστε στο Μάιο, σε λίγες μέρες υποτίθεται ότι έχουμε την έναρξη του τουρισμού, κι αυτό είναι σχήμα λόγου, κενό περιεχομένου καθώς δεν έχουμε κρατήσεις και όσες υπάρχουν δεν είναι εγγυημένες. Καλώς πρέπει να ανοίξει ο Τουρισμός, αλλά με σχέδιο. Με ενίσχυση του συστήματος υγείας και με ασφάλεια στους τουριστικούς προορισμούς. Ο τουρισμός είναι θέμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Πώς προχωράς χωρίς να διασφαλίζεις κάποια πράγματα; Εκτεταμένα τεστ, κοινά πρωτόκολλα" πρότεινε.

"Η Ελλάδα προσφέρει μια μοναδική ομορφιά, αλλά θα πρέπει να προσφέρει και το αίσθημα ασφάλειας. Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει το ΕΣΥ και να έχει ένα αξιόπιστο σύστημα ιχνηλάτησης. Αυτό δεν το κάνει και φοβάμαι ότι θα είναι σε βάρος του τουρισμού» υπογράμμισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού των εργαζομένων στον Τουρισμό και των νέων κάτω των 30 ετών που εργάζονται στον Τουρισμό και αυτή τη στιγμή δεν εμβολιάζονται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)