to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 30.07.2021

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Δεν υπήρχε καμία επιχειρησιακή ετοιμότητα. Τον Σεπτέμβριο ο λογαριασμός

Κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την διαχείριση του τουρισμού εν μέσω πανδημίας, άσκησε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5FM και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη


Μεταξύ άλλων σχολίασε η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε:

Για την κατάσταση στα νησιά και την ευθύνη της κυβέρνησης

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο. Επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με αυτό που ξέρουνε καλά, με καταστολή και με αστυνομία στα νησιά, όχι με υγειονομική θωράκιση, όχι με μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση, και σε μια λογική ‘αυτόματου πιλότου’.  Αντί να επιλέξει συγκεκριμένες λύσεις τους αυτές που προτείναμε  για εκτεταμένο και στοχευόμενο testing σε χώρους εργασίας, ιχνηλάτησης τους προορισμούς, λύσεις που θα επέτρεπαν μια ομαλή τουριστική δραστηριότητα.»

Και συμπλήρωσε: «υπάρχουν επιστημονικές προσεγγίσεις για τουριστικές ‘φούσκες’ που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιχειρηματίες και τους φορείς του τουρισμού για να προστατεύσουν τους τουρίστες. Και το υπουργείο τουρισμού δεν τους άκουσε καν»

Για το «κλείσιμο» της Μυκόνου

«Το lockdown στη Μύκονο έδωσε ένα σήμα lockdown για ολόκληρο τον ελληνικό τουρισμό, επειδή ακριβώς είναι δημοφιλής και γνωστός προορισμός. Άφησαν λοιπόν την περιοχή να κοκκινίσει, δεν έδωσαν ούτε ένα plan b, ούτε μια προειδοποίηση στους ανθρώπους του τουρισμού και ξαφνικά έκλεισαν τον τουρισμό»

Προσθέτοντας: «ο λογαριασμός τον Σεπτέμβριο θα είναι βαρύς. Χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ήδη το ζήτημα του λουκέτου και η κακή εικόνα που βγάζει η χώρα μας αυτή τη στιγμή υπονομεύει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο που πρέπει να δουλέψουν οι επιχειρήσεις.»

Σχετικά με το περιστατικό στη Χαλκιδική

«Είναι προφανές πως δεν υπήρχε καμία επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η κυβέρνηση δεν αγνόησε μόνο την αυτονόητη ανάγκη για ελέγχους, αλλά και την ανάγκη για προετοιμασία της υποδοχής και φροντίδας των ανθρώπων που θα είχαν την ατυχία να νοσήσουν στις διακοπές τους.

Αυτό όμως είναι ένα πρόβλημα που το είχαν και πέρσι, αλλά ένα χρόνο ο κ. Θεοχάρης δεν έκανε τίποτα. Άφησε χωρίς προστασία τους τουρίστες, χωρίς θωράκιση τον ελληνικό τουρισμό, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τέτοιες ντροπιαστικές εικόνες δυο μήνες τώρα.

Τα ξενοδοχεία καραντίνας σε όλη τη χώρα είναι περίπου 45 ενώ θα χρειαζόταν τουλάχιστον 100, είναι προφανές ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο καραντίνας σε κάθε προορισμό και δεν φρόντισαν να κάνουν ούτε αυτό.»

Σχολιάζοντας τέλος τη δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του πρωθυπουργού, ανέφερε:

«Ακόμα μια χρονιά παραβιάζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το νόμο και δεν απαντάει στο ίδιο ερώτημα: τι κρύβει η εταιρεία αυτή και δεν το δηλώνει. Και νομίζω ότι το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη κάθε πολίτη της χώρας είναι γιατί ισχύουν άλλοι νόμοι για τον πρωθυπουργό. Πάρα πολύ γρήγορα θα κληθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός λογοδοτήσει στους πολίτες.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)