to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:14 | 24.07.2020

Οικονομία

Κ. Νοτοπούλου: Αδιαφορία της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα - Χιλιάδες γυναίκες με πρόβλημα επιβίωσης

«Χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, γυναίκες επιχειρηματίες βάζουν λουκέτα και η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί», τονίζει η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.


Σε διαδικτυακή εκδήλωση/συζήτηση που διοργάνωσε το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις επιπτώσεις της πανδημίας στις γυναίκες εργαζόμενες στον τουρισμό και στην εστίαση συμμετείχε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

 «Η πανδημία , η καραντίνα που ακολούθησε  ανέδειξαν χρόνιες παθογένειες της κοινωνίας. Μπορεί η πανδημία να μας αφορά όλους, όμως γι’ ακόμη μια φορά, οι γυναίκες είμαστε αυτές που σηκώσαμε το μεγαλύτερο βάρος αυτής της κρίσης.  Η γυναίκα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της μη αμειβόμενης και μη αναγνωριζόμενης εργασίας στο σπίτι» ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου αναπτύσσοντας τις παραμέτρους της νέας συνθήκης- πρόκληση όπως είπε χαρακτηριστικά, της τηλε-εργασίας.

«Χιλιάδες εργαζόμενες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, γυναίκες επιχειρηματίες βάζουν λουκέτα και  η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί» δήλωσε.

«Η δουλειά στις γυναίκες δεν εξασφαλίζει μόνο τα-προς-το-ζην αλλά και την αίσθηση ανεξαρτησίας. Το να είσαι γυναίκα άνεργη είναι μια συνθήκη που σε βάζει σε πιο πιθανή θέση να υποστείς κακοποίηση, καταπίεση και βία. Σε κάνει πιο ανήμπορη στο να  αντιδράσεις  σε ενδοοικογενειακή βία, πιο αδύναμη στο να στηρίξεις τα παιδιά σου» είπε, σημειώνοντας πως η διαδικασία ανάκαμψης από την πανδημία οφείλει να μας οδηγήσει σε νέες πρακτικές που θα συνυπολογίσουν αυτές που προβλέπεται να πληγούν περισσότερο.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ακόμη στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο διακυβέρνησης 2015-2019 για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων που  παράχθηκε από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και επιτεύχθηκε οριζόντια η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές.

«Κι όμως, σήμερα, ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ακύρωση των κατακτήσεων και την κατάργηση θεσμικών μέτρων για την έμφυλη ισότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)