to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:24 | 21.05.2019

Πολιτική

Κ. Μπάρκας: Ο λαός στην κάλπη θα απαντήσει στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις Μητσοτάκη

«Αγωνιζόμαστε συνεχώς, ώστε να κάνουμε την καθημερινότητα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νέων καλύτερη»


«Γίνονται πλέον βήματα προς την κανονικότητα, εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ελληνική κοινωνία που σήκωσε το βάρος της κρίσης, θεωρώντας πως ήταν μια κρίση για την οποία δεν έφταιγε η ίδια αλλά πλήρωσε για αυτή. Αγωνιζόμαστε συνεχώς, ώστε να κάνουμε την καθημερινότητα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νέων καλύτερη», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στoν ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο Υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα πρόσφατα στοιχεία - ρεκόρ του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» με την δημιουργία 160.000 νέων θέσεων εργασίας στο τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος, ο Υφυπουργός δήλωσε πως «η Νέα Δημοκρατία αξιολογεί τα στοιχεία κατά το δοκούν, η κρίση όμως έπεται της πραγματικότητας. Η πραγματικότητα δείχνει πως, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, η αγορά εργασίας έχει απορροφήσει πλήρως την νέα αυτή συνθήκη. Το αφήγημα πως η κρίση θα ξεπεραστεί με τη συμπίεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων έχει καταρριφθεί. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε εξαλείψει όλα τα προβλήματα της εργασίας στη χώρα μας, για αυτό και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, όπως για την ακόμα μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας».

Αναφορικά με το πακέτο θετικών μέτρων, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε πως «η χώρα μας από τον Αύγουστο του 2018 βρίσκεται εκτός μνημονίων και πλέον μόνη της μπορεί να σχεδιάζει για το μέλλον. Αυτή η κυβέρνηση, με πολλές δυσκολίες, έχει καταφέρει πάρα πολλά από το 2015 μέχρι σήμερα. Στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώσαμε και ήδη θεσμοθετήσαμε μέτρα για τον λαό. Η άποψη περί “προεκλογικών δώρων” καταρρίπτεται από την πραγματικότητα».
Σε σχέση με τα ερωτήματα των Ευρωεκλογών, σημείωσε πως, «η ΝΔ, δια στόματος του προέδρου της διεκδικεί την 7ήμερη εργασία, θεωρεί το 8ωρο και τα εργασιακά δικαιώματα ξεπερασμένα, και τη 13η σύνταξη λαϊκισμό. Υπάρχουν μοντέλα στην Ευρώπη που ακολουθούν αυτές τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη, όπως του κ. Κουρτς στην Αυστρία, ο οποίος νομοθέτησε το 12ωρο. Εμείς θεωρούμε πως στην κάλπη ο λαός θα δώσει την απάντηση, ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)