to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 30.12.2021

Πολιτική

Κ. Μπάρκας: Νέα κοροϊδία για διακόσιες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος από τον Μητσοτάκη

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κάνει ανέμελος διακοπές, αλλά καλό θα ήταν να αναρωτηθεί, πώς τα βγάζουν πέρα οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας, ειδικά σήμερα που οι ραγδαίες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τη θέρμανση και τα είδη πρώτης ανάγκης, έχουν επιβαρύνει ακόμη παραπάνω τις τσέπες τους και αφού το σκεφτεί, να παραιτηθεί.


Αναλυτικά η δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, σχετικά με τη μείωση από την κυβέρνηση κατά διακόσιες χιλιάδες περίπου, του αριθμού των χαμηλοσυνταξιούχων - δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος:

Μετά τις θριαμβολογίες του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του, για δήθεν ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων της χώρας μέσα σε ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και με την κυβέρνηση να μένει απλός θεατής, έρχεται η δεινή πραγματικότητα για διακόσιες χιλιάδες περίπου χαμηλοσυνταξιούχους που πετιούνται έξω από το ήδη πενιχρό κοινωνικό μέρισμα, ενώ είναι δικαιούχοι. Ειδικότερα, καταγράφεται μείωση των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος από 800.000-830.000, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει η κυβέρνηση, σε περίπου 634.000. Δηλαδή όχι μόνο ανακοίνωσαν ψίχουλα, αλλά μείωσαν τους δικαιούχους χαμηλοσυνταξιούχους κατά περίπου διακόσιες χιλιάδες. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κάνει ανέμελος διακοπές, αλλά καλό θα ήταν να αναρωτηθεί, πώς τα βγάζουν πέρα οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας, ειδικά σήμερα που οι ραγδαίες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τη θέρμανση και τα είδη πρώτης ανάγκης, έχουν επιβαρύνει ακόμη παραπάνω τις τσέπες τους και αφού το σκεφτεί, να παραιτηθεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)