to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:58 | 25.06.2019

Πολιτική

Κ. Μπάρκας: Η ΝΔ δεν άλλαξε ξαφνικά προβιά, μιλάει για 12ωρα και 7ήμερη εργασία

«Η Νέα Δημοκρατία δεν άλλαξε ξαφνικά προβιά. Μιλάει για 12ωρα και 7ήμερη εργασία», δήλωσε στον REAL FM, ο υφυπουργός Εργασίας, και υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.


«Η Νέα Δημοκρατία δεν άλλαξε ξαφνικά προβιά. Μιλάει για 12ωρα και 7ήμερη εργασία. Είναι αυτοί που μείωσαν κατά 22% τον κατώτατο μισθό και εισήγαγαν τον υποκατώτατο, εκτοξεύοντας την ανεργία, είναι οι ίδιοι που οδήγησαν τη μεσαία τάξη σε πλήρη κατάρρευση. Αντίθετα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έβγαλε τη χώρα από το Mνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον REAL FM, ο υφυπουργός Εργασίας, και υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Όπως ανέφερε, «εμείς έχουμε θέσει ενώπιον του ελληνικού λαού το πρόγραμμά μας. Ο ίδιος ξέρει τι έχουμε πράξει τα τελευταία αυτά χρόνια, πως στηρίξαμε το δημόσιο σύστημα παιδείας αλλά και πως επιτρέψαμε την δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους και όλες, πως στηρίξαμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με την τελευταία μείωση των φορολογικών συντελεστών, πως μειώσαμε την ανεργία κατά 8 μονάδες και υπερασπιστήκαμε τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και πως η  ψήφιση του μέτρου για τις 120 δόσεις έδωσε την δυνατότητα στους ανθρώπους που είχαν βρεθεί εκτός συστήματος ασφάλισης να συνταξιοδοτηθούν».
Ερωτώμενος για την τηλεμαχία, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «με ευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ, δεν θα γίνει μια συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Η ευθύνη είναι τεράστια καθώς φαίνεται πως στην πραγματικότητα δεν ήθελαν αυτό το debate, εφευρίσκοντας συνέχεια δικαιολογίες, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός δέχτηκε να γυρίσει αυθημερόν από τη σύνοδο κορυφής».
Τέλος, αναφορικά με το πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι «κάθε μέρα ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τις δηλώσεις του παρουσιάζει το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ, είτε για την επίθεση στα εργασιακά είτε όσον αφορά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, και κατόπιν τα στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να τις ανασκευάσουν. Ο κ. Μητσοτάκης από την Κρήτη δήλωσε πως δεν πρόκειται να προβεί σε καμία μείωση της φορολογίας πριν το 2020 και χωρίς διαπραγμάτευση, παρά μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αυτούς που θέλει ουσιαστικά, δηλαδή, να υπερασπιστεί. Αντίθετα, εμείς έχουμε δεσμευτεί για μείωση του μεσαίου συντελεστή του ΦΠΑ από το 13% στο 11%, για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, αλλά και για μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)