to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 05.08.2020

Πολιτική

Κ. Μπάρκας: Η κυβέρνηση είχε τρεις μήνες να ισχυροποιήσει το σύστημα υγείας και δεν έκανε απολύτως τίποτα

«Τι έκανε η κυβέρνηση για να ισχυροποιήσει το σύστημα, έτσι ώστε το ενδεχόμενο αύξησης κρουσμάτων να μπορεί να το ελέγξει; Είχε στη διάθεσή της τρεις μήνες, ώστε να διαχειριστεί το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Κανένα πρωτόκολλο δεν εφάρμοσε.», τόνισε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, σχολιάζοντας την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει αποτελεσματικά την αποτροπή της επανεμφάνισης του κορωνοϊού με μαζικά κρούσματα στη χώρα.


 Όπως υπενθύμισε ο Κ. Μπάρκας «Να μας πουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας γιατί στις 23 Μαρτίου με 71 κρούσματα κάναμε lockdown και είπαμε ότι όλοι θα πρέπει να συνδράμουμε, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός, σήμερα με την αύξηση των κρουσμάτων τα ίδια στελέχη λένε ότι υπάρχει ατομική ευθύνη; Αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων θα πρέπει να μας εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί αυξάνει τη χωρητικότητα επιβατών στα πλοία. Είναι αυτή μια απόφαση που στηρίχθηκε σε συμβουλές των ειδικών;». Το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, που από τη μία παίρνει μέτρα, τα οποία την επομένη τα αναιρεί, ο κ. Μπάρκας το περιγράφει ως ένα μπρος- πίσω. «Έχουμε ένα μπρος πίσω από πλευράς κυβέρνησης. Κανένα πρωτόκολλο δεν εφάρμοσε, απολύτως τίποτα. Ανοίγει τα σύνορα σε κάποια σημεία, κλείνει σε άλλα. Θα πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Πήγαιναν όλοι οι υπουργοί, μη εξαιρουμένου του Πρωθυπουργού και έκαναν διάφορες φιέστες και ξάφνου ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται με μάσκα λέγοντας ότι όλοι πρέπει  να φοράμε μάσκα.».

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι δέσμιος του κ. Σαμαρά. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας «Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε την υγειονομική, ούτε την οικονομική κρίση. Από χθες καταλάβαμε ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε ανασχηματισμό, προφανώς δέσμιος του κ. Σαμαρά. Ο ανασχηματισμός, ο οποίος είχε αναγγελθεί τρεις φορές κι άλλες τόσες είχε ματαιωθεί, ήταν διορθωτικές κινήσεις, που είχαν ένα άκρως νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα. Επιβραβεύτηκε ο κ. Πέτσας και η λίστα του, ο κ. Θεοχάρης που τα έκανε μαντάρα στον Τουρισμό, ο κ. Βρούτσης, ο οποίος συνδέεται με το σκάνδαλο της ψευτοκατάρτισης. Αυτοί οι άνθρωποι έμειναν στις θέσεις τους κι αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης ήταν να αναβαθμίσει τον κ. Σκυλακάκη, ο οποίος είναι Πρόεδρος της «Δράσης», ενός νεοφιλελεύθερου σχήματος και να υπουργοποιήσει τον κ. Τσακλόγλου, ο οποίος είναι γνωστός για τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του. Άλλωστε, βάσει και της Έκθεσης Πισσαρίδη, φαντάζεστε τι έχει να περιμένει ο κόσμος από τη Νέα Δημοκρατία, όταν τα αποτελέσματα των μέτρων που προτείνει η Έκθεση είναι η αύξηση της ανεργίας, τα λουκέτα στην αγορά και η μείωση συντάξεων.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)