to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:05 | 08.12.2017

Πολιτική

Κ. Μπάρκας: Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας βγαίνει πιο δυνατή από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου

«Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας βγαίνει πιο δυνατή από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου» τόνισε ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.


«Σε μια περίοδο  κρίσης των ευρωτουρκικών σχέσεων και ανησυχητικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, νομίζω ότι η παρουσία του Τούρκου Προέδρου στην χώρα μας αναδεικνύει την ισχύ που έχει η χώρα μας, καθώς και το γεγονός ότι είναι σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή» συμπλήρωσε ο Κώστας Μπάρκας.

Ο Κώστας Μπάρκας αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόταση της Ελλάδας προς την Τουρκία, προκειμένου να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που θα βασίζεται  στην οικοδόμηση γεφυρών σε στέρεα θεμέλια, επισημαίνοντας:  

« Ο Πρωθυπουργός έθεσε τα ζητήματα και τις προϋποθέσεις για να εισέλθουν σε νέα φάση οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και να σταματήσουν οι φωνές που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαίος ο απόλυτος σεβασμός της Συνθήκης της Λωζάννης. Για το Αιγαίο, ο Πρωθυπουργός ζήτησε άμεσα να σταματήσουν οι παραβιάσεις από τις τουρκικές αεροδυνάμεις. Για το Κυπριακό, ζήτησε την επανέναρξη των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης αναφορικά με την προετοιμασία της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, ο Κώστας Μπάρκας  επισήμανε: « Η προετοιμασία της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου υπήρξε πολύ καλή και δεν αντιλαμβάνομαι την κριτική της αντιπολίτευσης».

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη Θράκη, ο Κώστας  Μπάρκας επισήμανε: «Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στη Θράκη είναι διαχρονικά. Αυτό που πρέπει να κουβεντιάσουμε είναι πώς οι μειονότητες των δύο χωρών θα γίνουν πόλος συνένωσης και συνεννόησης των δύο χωρών για να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)