to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 26.06.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Μπάρκας: Φαντάζομαι ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν διεκδικεί ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών

Υπάρχουν άνθρωποι και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να δώσουν τα σκουπίδια, αποκομιδή και διαχείριση, στους ιδιώτες, φαντάζομαι ότι δεν είναι αυτό που διεκδικεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


«Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση για το θέμα της αποκομιδής εδώ και πάρα πολύ καιρό», είπε ο κ. Μπάρκας, σημειώνοντας ότι «η βασική μάχη είναι ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι και κάποιες δυνάμεις που θέλουν να δώσουν τα σκουπίδια, αποκομιδή και διαχείριση, στους ιδιώτες». 
 
«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει και προσπαθεί να βρει λύση. Ήδη έχει δώσει δύο παρατάσεις στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και προσπαθεί να βρει τη φόρμουλα για να λυθεί μία και καλή το πρόβλημα, που δεν δημιουργήθηκε τώρα αλλά υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια», προσέθεσε, τονίζοντας ότι«ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκουρλέτης κάλεσε τους εργαζόμενους για να βρεθεί μία μόνιμη λύση. Έχει καταθέσει μία πρόταση για μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα, που έχουν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια».
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι «υπάρχει η αδυναμία από τον περιορισμένο αριθμό προσλήψεων που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ... άρα, προσπαθούμε σιγά-σιγά να λύσουμε το πρόβλημα».
 
Η πρόταση Σκουρλέτη επίσης λέει «όχι ιδιώτες στην καθαριότητα», αλλά «να ξεκινήσουμε με έναν βασικό ανθρώπων που θα δουλεύουν μόνιμα και από κει και πέρα συνεχώς να προστίθενται άνθρωποι. Περιμένουμε επίσης τα κενά των Δήμων, που έχει ζητήσει από τους δημάρχους ο αρμόδιος υπουργός ... σε αυτή την βάση αναζητά τη λύση η κυβέρνηση. Είναι σε θετική κατεύθυνση, λύνει το βασικό πυρήνα του προβλήματος στην καθαριότητα. Το βασικότερο είναι ότι δεν πρέπει να δοθούν η αποκομιδή και η διαχείριση σε ιδιώτες», επανέλαβε ο κ. Μπάρκας.

O ίδιος απέφυγε να σχολιάσει τη στάση και τις αποφάσεις των δύο σωματείων (ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ) και αρκέστηκε να πει ότι «η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα έπρεπε να δει με θετικό τρόπο την κυβερνητική πρόταση για μόνιμη λύση ... να μην υπάρξουν συμβασιούχοι. Φαντάζομαι ότι και η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν διεκδικεί την ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών», όπως είπε.

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για το θέμα, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον χώρο της αποκομιδής απορριμμάτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)