to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 02.11.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Μπάρκας: Διαδίκτυο και social media σπάνε τη σιωπή των ΜΜΕ για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Η σιωπή των δελτίων των 8 και των μεγάλων ΜΜΕ για τους σκελετούς στις ντουλάπες κομμάτων και δημοσιογραφικών ομίλων, που αποκαλύπτονται στην εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια, ανατρέπεται από λίγες εφημερίδες και κυρίως το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Η εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ «βγάζει συνεχώς ειδήσεις» και μετά τον  «αέρα» με τον οποίο δανείζονταν τα κανάλια. μαθαίνουμε για τον «αέρα» με τον οποίο δανείζονταν τα κόμματα, σημείωσε ο κ.Μπάρκας, μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις για τα κόκκινα δάνεια των 210 εκατ. ευρώ στη ΝΔ και την τριπλή εκχώρηση της κρατικής χρηματοδότησης σε τράπεζες.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα που υπερχρεώθηκαν χωρίς εγγυήσεις, σημείωσε ο ίδιος, θυμίζοντας ότι ο νυν αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι απαιτείται διαγραφή χρέους για τα κόμματα.

Στην εξεταστική επιτροπή, όπου υπάρχουν «βουλευτές που κάνουν τη δουλειά τους» αλλά και άλλη που «σιγοντάρουν» τους μάρτυρες, θα αποκαλυφθεί τελικά το πώς το πολιτικό σύστημα και οι τράπεζες συνεννοούνταν, οι μεν για να παίρνουν δάνεια, οι δε για να στηρίζουν μία κατάσταση, όπως είπε.

Την ίδια ώρα, στα δελτία των 8 και στα ΜΜΕ οι μόνες αναφορές είναι επιγραμματικές, για την ύπαρξη κάποιας εξεταστικής, την ώρα που «έχουν βγει σκελετοί από τις ντουλάπες» και έχουν ειπωθεί πράγματα όσο σκληρά μπορεί να ειπωθούν. Μόνο συγκεκριμένες εφημερίδες «παίζουν» θέματα με τμήματα των καταθέσεων και κυρίως διαδίδονται από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πολιτικό σύστημα επιδιώκει να κρύψει αυτή την ιστορία, αλλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή δεν θα κρύψουν τίποτε και θα είναι οξείς όσο πρέπει, ξεκαθάρισε ο κ. Μπάρκας.

«Πρέπει να αναδειχθεί το πώς συνεργαζόταν το σύστημα της διαπλοκής ... εάν παρακολουθήσει κάποιος τις ερωτήσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς μάρτυρες θα γελάει ... εμείς με τις ερωτήσεις μας θα αναδείξουμε το ρόλο της επιτροπής», συνέχισε ο κ. Μπάρκας.

Το σημαντικότερο ίσως είναι, το πόρισμα που θα εκδοθεί με το πέρας της διαδικασίας της εξεταστικής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, να γίνει ευρέως γνωστό στην κοινωνία, όπως τόνισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)