to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:16 | 04.07.2021

Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Για «υγειονομικό σαμποτάζ» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ - Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Την κατηγορία του «υγειονομικού σαμποτάζ» προσάπτει στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ο Κ. Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να μεταθέσει τις ευθύνες του - «Άθλιο, τοξικό και αισχρά αναληθή» χαρακτήρισε ο Α. Ξανθός τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού


Σε συνέντευξή του ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για «υγειονομικό σαμποτάζ» στο ζήτημα της πανδημίας, κάνοντας στην ουσία λόγο για διγλωσσία του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τους εμβολιασμούς.

«Κάποια στιγμή πρέπει να το πούμε, ότι υπήρξε ένα ουσιαστικότατο σαμποτάζ, υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους -το οποίο τελικά από ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας- από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στο «κάδρο» του ισχυρισμού του πρωθυπουργού τέθηκε το ίδιο επιχείρημα με το οποίο συνολικά η κυβέρνηση πέταξε λάσπη κατά το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες των νέων, των εργαζομένων και συνολικότερα της κοινωνίας. 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που η κυβέρνηση αξιοποίησε το αφήγημα περί διασποράς του κορωνοϊού από τους νέους που τάχθηκαν ενάντια στον αυταρχικό νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, από του πολίτες που δεν ανέχονταν την αστυνομική βία στις γειτονιές τους με αφορμή τον ξυλοδαρμό νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, από τους εργαζομένους που αγωνίστηκαν απέναντι στον νόμο έκτρωμα του Κ. Χατζηδάκη. 

«Άθλιο, τοξικό και αισχρά αναληθή», χαρακτήρισε ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ  - ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός τον ισχυρισμό του Κ. Μητσοτάκη. Παράλληλα τόνισε πως «Αν κάποιος «σαμπόταρε» την ώριμη και υπεύθυνη στάση της κοινωνίας και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των ανθρώπων του ΕΣΥ, είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ. Αφήνοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας χωρίς ουσιαστική στήριξη, τους ασθενείς με άλλα νοσήματα (πλην covid-19) χωρίς παρακολούθηση και φροντίδα, τους πολίτες να επιβαρύνονται οικονομικά ακόμα και για τα διαγνωστικά τεστ (το 1/3 όσων γίνονται το πληρώνουν από την τσέπη τους), τον ιδιωτικό τομέα προκλητικά «προστατευμένο».

«Η σημερινή αθλιότητα Μητσοτάκη να προσάψει «υγειονομικό σαμποτάζ» στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας και πολιτικής μισαλλοδοξίας» τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης σε ανακοίνωση του.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μετακυλήσει την αποτυχία του στους πολίτες», τονίζει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος. Αναλυτικά, σημείωσε: 

«Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υγειονομικό σαμποτάζ.

Υγειονομικό σαμποτάζ έκαναν όσοι:

-Εν μέσω πανδημίας μείωσαν τον δημόσιο προϋπολογισμό για την υγεία
-Σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ
- Επέτρεψαν το ΕΣΥ να γίνει σύστημα μίας νόσου
-Αρνήθηκαν την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα 
-Αρνήθηκαν την συνταγογράφηση των μοριακών τεστ.
- Δεν ενίσχυσαν ποτέ τα ΜΜΜ
-Δεν έλαβαν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και ασφάλεια στους μαζικούς χώρους εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μετακυλήσει την αποτυχία του στους πολίτες. Μιλάει για προνόμια ακριβώς επειδή δεν έχει ουσιαστικό σχέδιο. Μία κυβέρνηση που αναγκάζεται να στοχοποιεί την κοινωνία για τις δικές της αποτυχίες είναι μια κυβέρνηση αδύναμη και δειλή. Σε συνθήκες πανδημίας όμως είναι και μια κυβέρνηση επικίνδυνη». 

Την συνέντευξη του πρωθυπουργού σχολίασε και το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, αναφέροντας: «Εν μέσω πανδημίας και μεγάλης ανασφάλειας για το τι «μέλλει γενέσθαι» με τις μεταλλάξεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να προβάλει την πολιτική των συγχωνεύσεων, της μείωσης των περιφερειακών νοσοκομείων και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος υγείας, πολιτική που έχει κοστίσει πανάκριβα στους λαούς όλου του κόσμου.

Η πανδημία -με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων- βρήκε το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα υγείας με 11 νοσοκομεία λιγότερα, με λιγότερες από 500 ΜΕΘ, με κατάργηση όσων είχαν απομείνει από την Πρωτοβάθμια Υγεία. Τώρα επιταχύνουν το σχέδιο για την κερδοφορία των ομίλων με πεδίο επενδύσεων την υγεία του λαού.

Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκκολάπτονται και καλλιεργούνται ο φόβος κι ο ανορθολογισμός, που υπονομεύουν την ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού. Εκεί ας αναζητήσει την αιτία του κακού ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όχι μόνο δε δικαιούται να «κουνάει το δάχτυλο», καλλιεργώντας μάλιστα διχαστικές λογικές, αλλά αντίθετα, συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, εξελίσσεται στον καλύτερο χορηγό τέτοιων φαινομένων». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)