to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:47 | 15.12.2014

Οικονομία

Κ. Μίχαλος στο Bloomberg: "Δεν υιοθετώ τις θεωρίες της καταστροφής"

"Ο εν δυνάμει διεθνής επενδυτής παρερμηνεύει την εσωτερική κατάσταση, διότι οποιαδήποτε κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, εφόσον επιθυμεί την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Και αυτό έχει γίνει κρυστάλλινο από την αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι υιοθετούν πλήρως τη θεωρία για την Ευρώπη", τόνισε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος


"Δεν υιοθετώ τις θεωρίες της καταστροφής που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες και είχαν ως συνέπεια να πέσει το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά περίπου 30% την τελευταία εβδομάδα, διότι η υποδομή της ελληνικής οικονομίας παραμένει ισχυρή", υπογράμμισε ο Κ. Μίχαλος, σχετικά με τις καταστροφολογικές δηλώσεις Σαμαρά, Βούλτεψη και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές, ο κ. Μίχαλος είπε ότι "η πολιτική σταθερότητα έχει μεγίστη σημασία. Ωστόσο, και οι δημοκρατικές διαδικασίες έχουν, επίσης, μεγίστη σημασία. Πιστεύω ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεγεί, εάν οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, ως αποτέλεσμα μιας εν δυνάμει αποτυχίας να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στης 29 Δεκεμβρίου, θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται εντός των ευρωπαϊκών παραμέτρων που έχουν θέσει η τρόικα και οι ευρωπαίοι εταίροι. Γι’ αυτό δεν θεωρώ ότι ξαφνικά η ελληνική οικονομία καταρρέει, όπως εμφανίζεται τις τελευταίες δύο με δυόμιση εβδομάδες".

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος χρειάζεται αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση: "Αυτό που πιστεύουν τα μέλη μας είναι ότι επιθυμούν μια κυβέρνηση, ανεξάρτητα από ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος θα προέρχεται, η οποία θα επαναδιαπραγματευτεί για τις τύχες τους. Γιατί θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τρομακτικές θυσίες τα τελευταία πεντέμιση χρόνια. Έχουμε δει πολύ μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προς ικανοποίηση των δανειστών και ευρωπαίων εταίρων μας σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις, τη φορολογία και άλλα κοινωνικά θέματα, οι οποίες τώρα πρέπει να διορθωθούν. Γιατί όλοι αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η Ελλάδα, αλλά, ξαφνικά, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, όλα φαίνονται πως έχουν διαγραφεί. Και αυτή είναι η αγωνία του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, μικρομεσαίων και μεγάλων, αυτή τη στιγμή. Χρειάζονται αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και επιτρέψτε μου να συμπληρώσω ότι αυτή δεν είναι μόνον ελληνική ανησυχία. Έχουμε ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και από άλλες βασικές ευρωπαϊκές οικονομικές δυνάμεις". 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)