to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 18.03.2022

Πολιτική

Κ. Μάρκου: Ερωτηματικά για τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών σχετικά με τη λειτουργία της λέσχης φιλάθλων

Ομιλία του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Μάρκου στη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης με θέμα: "Ερωτηματικά για τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών σχετικά με τη λειτουργία της λέσχης φιλάθλων"


«Τα μονοπάτια που έχετε ανοίξει, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας, εμείς δεν τα περπατάμε. Θα περπατήσουμε τα μονοπάτια της υγιούς αντιμετώπισης του προβλήματος»

Στη σημερινή ομιλία του κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το θέμα της «Έξαρσης των φαινομένων βίας με αφορμή τον αθλητισμό και τα ερωτήματα για τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών σχετικά με τη λειτουργία της λέσχης φιλάθλων, στην οποία φέρεται να ήταν μέλη οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού», ο Βουλευτής Αχαΐας Κώστας Μάρκου αρχικά υποστήριξε ότι οι διατάξεις του νέου νόμου για την οπαδική βία, οι οποίες σκανδαλωδώς παρέκαμψαν τη διαβούλευση, ήταν «πουκάμισο αδειανό», ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Κυβέρνησης, ένα εφεύρημα στον απόηχο της άδικης δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι πάγια άποψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί ότι το κενό στη νομοθεσία εντοπίζεται αποκλειστικά σε θέματα πρόληψης του φαινομένου, το έλλειμμα είναι κυρίως έλλειμμα παιδείας. Το πολύπαθο νομοθετικό πλαίσιο, που εκ νέου τροποποίησε και αυστηροποίησε η Κυβέρνηση ήταν επαρκές, τα δικονομικά μέσα για την αντιμετώπιση των παραβατών υπήρχαν, όμως ΔΕΝ εφαρμόζονται. Το πρόβλημα, που οδήγησε στην αναίτια δολοφονία ενός παιδιού, δεν εντοπίζεται στα δήθεν κενά της νομοθεσίας για θέματα καταστολής και τιμωρίας, στο δήθεν χαλαρό και ήπιο νομοθετικό πλαίσιο, όπως η Κυβέρνηση με λαϊκίστικη διάθεση ισχυρίζεται, αλλά στην απροθυμία για την προσήκουσα εφαρμογή των διατάξεων του ήδη υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.

Ο κ. Μάρκου κατέληξε πως η οριζόντια αυστηροποίηση των ποινών, η αύξηση των κατώτατων ορίων των ποινών, η δυσαναλογία ποινής και εγκλήματος, η παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, η ενίσχυση της έννοιας του «επικίνδυνου δράστη» αλλά και η νομοθέτηση με έμφαση στην καταστολή και η επανεγκαθίδρυση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού ενός αυταρχικού, αστυνομικού μοντέλου, αποτελούν τα θεμέλια της πολιτικής της ΝΔ και τα «νέα μονοπάτια», που η Κυβέρνηση έκρινε σκόπιμο να διανοίξει στον τομέα του αθλητισμού. «Εμείς, αυτά τα μονοπάτια δεν τα περπατάμε. Θα περπατήσουμε τα μονοπάτια της υγιούς αντιμετώπισης του προβλήματος, που πολύ σύντομα θα βρίσκεται στη δικαιοδοσία μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)