to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 18.03.2020

Πολιτική

Κ. Μάρκου: Ανάγκη να στηριχτεί έμπρακτα –και όχι μόνο με χειροκροτήματα- το δημόσιο σύστημα υγείας

O Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Ιατρικής και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Κώστας Μάρκου, επισκέφθηκε σήμερα στην Πάτρα διαδοχικά το ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.


Στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, ο κ. Μάρκου, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας κ. Αγγελική Κανελλοπούλου, Ιατρό ΕΣΥ - Επιμελήτρια Α’, αλλά και με άλλα στελέχη της διοίκησης του Παραρτήματος και να ενημερωθεί για τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν μετά και την εξάπλωση του ιού στην περιοχή ευθύνης του Παραρτήματος.

Είχε επίσης συνάντηση και συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας κ.κ. Χ. Κουλέτο και Α. Βάνη, στο πρόσωπο των οποίων ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού και εξέφρασε την έμπρακτη συμπαράστασή του για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν τα Πληρώματα Ασθενοφόρων και το υπόλοιπο προσωπικό του Παραρτήματος για να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.

Τόνισε δε ότι τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, αλλά και το σύνολο του προσωπικού, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνεται από το σύνολο της υγειονομικής κοινότητας της χώρας μας και για τον λόγο αυτό ο κ. Μάρκου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας για το αξιέπαινο έργο τους.

Στην ίδια θέση όμως βρίσκονται οι Ιατροί, το Νοσηλευτικό προσωπικό και εν γένει όλοι οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΠΠΝΡ, ο κ. Μάρκου, είχε τη δυνατότητα να θαυμάσει την αυταπάρνηση με την οποία επιτελούν το λειτούργημά τους.

Τώρα είναι ανάγκη άλλωστε, περισσότερο από ποτέ, να στηριχτεί από όλους μας έμπρακτα –και όχι μόνο με χειροκροτήματα- το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)