to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:09 | 10.02.2021

Πολιτική

Κ. Μάρκου: 6 ψέματα και 6 αλήθειες για τα ΑΕΙ

«Η επόμενη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταργήσει αμέσως αυτές τις ρυθμίσεις και θα συνεχίσει τη μεταρρύθμιση που είχε αρχίσει με τις πράσινες Σχολές και τα 2ετή Τμήματα Πανεπιστημιακής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης», τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας Κ. Μάρκου στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας Κώστας Β. Μάρκου στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε 6 ψέματα και 6 αλήθειες για τα Πανεπιστήμια.

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ 1ο: Ο όγκος των περιστατικών παραβατικότητας, που αναφέρει η Κυβέρνηση καθώς και η ποιότητά τους, υπερέχει αυτών του γενικού πληθυσμού.  2: Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, όπως και το προϋπάρχον αυτού, δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. 3ο:  Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης από όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας υπολείπεται αυτής των κολλεγίων, στα οποία η κ. Κεραμέως θέλει να στείλει τη νεολαία μας. 4ο: Στο διεθνές περιβάλλον υπάρχει κρατική αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια. 5ο: Οι καταλυτικές παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ελήφθησαν υπ΄ όψη από την Κυβέρνηση και 6ο: Οι λεγόμενοι αιώνιοι φοιτητές επιβαρύνουν οικονομικά τα Πανεπιστήμια.


ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ 1η: Τουλάχιστον 20000 λιγότεροι φοιτητές  φέτος θα μπουν στα Πανεπιστήμια τη χρονιά που τρέχει. 2η  : Σαν συνέπεια του προηγούμενου πολλά περιφερειακά κυρίως Πανεπιστημιακά Τμήματα θα κλείσουν ή θα υποβαθμισθούν. 3η : Θα επέλθει πλήρης απαξίωση του Απολυτηρίου Λυκείου και του Παιδαγωγικού ρόλου του Λυκείου.  4η : Θα περιορισθούν οι εισακτέοι στα ΑΕΙ  από τα εσπερινά Λύκεια, όπως και οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ. 5η : Ορίζετε με σαφήνεια ότι σε περίπτωση μη εφαρμογής του ν+2 και ν+3 από τα πανεπιστήμια, αυτό λαμβάνεται υπόψη κατά την ετήσια τακτική επιχορήγηση του ιδρύματος και 6η: Η Αστυνομία στα Πανεπιστήμια είναι έξω από τη λογική του Συντάγματος.

Ο βουλευτής κατέληξε ότι η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι η επόμενη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταργήσει αμέσως αυτές τις ρυθμίσεις και θα συνεχίσει τη μεταρρύθμιση που είχε αρχίσει με τις πράσινες Σχολές και τα 2ετή Τμήματα Πανεπιστημιακής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)