to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:13 | 07.10.2022

Πολιτική

Κ. Μάλαμα: Πρέπει να νομοθετηθεί άμεσα η αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας

Η βουλευτής Χαλκιδικής και Αν. Τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με δήλωση της ζητά προωθηθούν παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία


Η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια αγνοεί το αναπηρικό κίνημα, το οποίο σε κάθε ευκαιρία εκφράζει την ανάγκη γενναίων αυξήσεων των επιδομάτων αναπηρίας, ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να διασφαλίζουν μία αξιοπρεπή διαβίωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καλεί διαρκώς το Υπουργείο Εργασίας να επεξεργαστεί ένα σχέδιο γενναίων αυξήσεων, δυστυχώς, χωρίς ανταπόκριση. Με τις σημερινές συνθήκες αχαλίνωτων αυξήσεων στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης, κανένας πολίτης με αναπηρία δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση, εάν δεν έχει την δυνατότητα να του την προσφέρει η οικογένεια του.

Ταυτόχρονα, βιώνουμε εδώ και τρία χρόνια πρακτικές φοροσαφάρι απέναντι στους πολίτες με αναπηρία, είτε στην βάση της εγκυκλίου Τσακλόγλου που ζητά δυσθεώρητα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από πολίτες με αναπηρία, είτε από τις φορολογικές υπηρεσίες που φορολογούν αναδρομικά τα αναπηρικά αυτοκίνητα. Αν συμπεριλάβει κανείς σε αυτή την κατάσταση και την γραφειοκρατία που πολλαπλασιάζεται σαν “λερναία Ύδρα”, τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που προσπαθούν συνεχώς να μειώνουν ποσοστά κι επιδόματα και την υποστελέχωση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής προστασίας, τότε αντιλαμβάνεται κανείς το πλήρες μέγεθος της αναλγησίας της κυβέρνησης.

Εμείς επαναλαμβάνουμε την δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, για αύξηση του επιδόματος αναπηρίας σε 172.000 άτομα με αναπηρία, την εξασφάλιση προσωπικού φροντιστή για 70.000 άτομα με αναπηρία, την δραστική απλοποίηση της επικοινωνίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους με το δημόσιο και την εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος προσβασιμότητας στο αστικό περιβάλλον για τα άτομα με κινητική αναπηρία. Επίσης, δεν ξεχνάμε τον οραματικό μας στόχο για την Χαλκιδική, την δημιουργία δηλαδή μιας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με αναπηρία χωρίς οικογένεια, ενώ παλεύουμε για την εξασφάλιση πόρων για την ανανέωση του “λευκού ταξί” που διασφαλίζει την μεταφορά των ατόμων με αναπηρία στον Νομό μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)