to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κ. Μάλαμα: Ορισμός του σκανδάλου η συμφωνία κυβέρνησης - Εldorado

«Πράξη 2η: Κυάνιο «από το παράθυρο». Ανά πάσα στιγμή η εταιρία μπορεί να προτείνει οποιαδήποτε μέθοδο μεταλλουργίας προκρίνει ως πιο συμφέρουσα για την ίδια, συμπεριλαμβανομένης και της κυάνωσης», επισημαίνει σε δήλωσή της η Κ. Μαλαμα, βουλεύτρια Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Η δήλωση της βουλεύτριας Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κ. Μάλαμα για την συμφωνία της κυβέρνησης με την Eldorado Gold: 

Η πιο επιβλαβής περιβαλλοντικά διάταξη της νέας συμφωνίας κυβέρνησης - eldorado είναι εκείνη του άρθρου 15, η οποία ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην εταιρία να καταφύγει ακόμα και σε εκτεταμένη χρήση κυανίου, ως προς τη μέθοδο μεταλλουργίας που θα επιλέξει. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 15, παράγραφος 2, εδάφιο (α) προβλέπεται η σύσταση μιας επιτροπής μεταλλουργίας με έξι μέλη τα τρία εκ των οποίων ορίζονται από την Ελληνικός Χρυσός και τα υπόλοιπα τρία που ορίζονται από το δημόσιο, εγκρίνονται από την Ελληνικός Χρυσός. Η επιτροπή αυτή υποβάλλει στον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας την πρόταση της για την μέθοδο μεταλλουργίας. Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 4, εναπόκειται στη “διακριτική ευχέρεια του Υπουργού”, να εκδώσει απόφαση έγκρισης της προτεινόμενης μεθόδου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή η εταιρία να προτείνει οποιαδήποτε μέθοδο μεταλλουργίας προκρίνει ως πιο συμφέρουσα για την ίδια, συμπεριλαμβανομένης και της κυάνωσης, η έγκριση της οποίας εναπόκειται στην “διακριτική ευχέρεια” του Υπουργού, σύμφωνα με τον νομικό όρο που περιλαμβάνεται στο άρθρο 15 της συμφωνίας.

Κι έπεται συνέχεια…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)