to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:30 | 24.01.2023

Πολιτική

Κ. Μάλαμα: «Οι πολίτες της Χαλκιδικής αναμένουν έργα από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση κι όχι προεκλογικές φιέστες»

Οι προεκλογικές φιέστες της περιφερειακής αρχής δεν μπορούν να κρύψουν την αδιαφορία και την κακοδιαχείριση καταγγέλλει η βουλεύτρια Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σε καταγγελία της αδιαφορίας και της κακοδιαχείρισης της περιφερειακής αρχής προχώρησε η βουλεύτρια Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα, σχολιάζοντας τις φιέστες αυτοπροβολής που οργανώνονται ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αναλυτικά, η Κ. Μάλαμα αναφέρει σε ανακοίνωσή της: 

«Σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κι ο αρμόδια χωρικός αντιπεριφερειάρχης διοργανώνουν «ημερίδα» αυτοπροβολής στον Πολυγύρο, με αντικείμενο τα έργα που υποτίθεται ότι έχουν περατώσει στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και που ισχυρίζονται ότι θα ολοκληρώσουν το 2023, ενόψει προφανώς των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Δυστυχώς για τους ίδιους την αδράνειά τους την βλέπουν καθημερινά οι πάντες. Η απουσία τους από τα έργα που έχει ανάγκη η Χαλκιδική κραυγάζει. Κι ας μην θριαμβολογούν για έργα που καθυστέρησαν για δεκαετίες και σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά από σοβαρά ζητήματα που ανάγκασαν τους αρμόδιους να σπεύσουν, όπως για παράδειγμα ο βιολογικός του Πευκοχωρίου - Χανιώτης ή ο αντίστοιχος του Παλαιοχωρίου.

Περιπτώσεις εμβληματικής αδιαφορίας, αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης υπάρχουν αρκετές, όπως είναι το πολύπαθο έργο της διευθέτησης του ρέματος της Συκιάς. Αντίστοιχη περίπτωση ο λιμένας της Ουρανούπολης, η διευθέτηση των ρεμάτων στο Δήμο Αριστοτέλη, στο Δήμο Σιθωνίας και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική, η συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου και πολλά άλλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτελεσματικότητας τους, επίσης, είναι ότι μέσα σε σχεδόν τέσσερα χρόνια διοίκησης κατάφεραν να ολοκληρώσουν μόλις 12,5 χιλιόμετρα δρόμου από τη Θέρμη μέχρι τη Γαλάτιστα και ένα χιλιόμετρο στην Ποτίδαια, με μέσο ρυθμό οδοποιίας δηλαδή, ούτε 3,5 χιλιόμετρα τον χρόνο.

Κατά τα λοιπά, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι η καθημερινότητα στη Χαλκιδική δεν μπορεί να βελτιωθεί ούτε με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, ούτε με το συγκεκριμένο σχήμα περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η Χαλκιδική αξίζει περισσότερα και θα τα διεκδικήσει με όλες τις της δυνάμεις στις επερχόμενες εκλογές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)