to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:51 | 02.02.2023

Πολιτική

Κ. Μάλαμα: Οι δυσλειτουργίες της πλατφόρμας «Έπαφος» να μη διαταράξουν την εκπαιδευτική ζωή

«Το Υπουργείο Παιδείας να διορθώσει άμεσα τις δυσλειτουργίες του συστήματος “Έπαφος”», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλεύτρια Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Σε αναστάτωση η εκπαιδευτική κοινότητα της Αφύτου


Με αφορμή την περίπτωση της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου της Αφύτου, που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, η βουλεύτρια Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα της πλατφόρμας «Έπαφος» και να επιλύσει τα γραφειοκρατικά ζητήματα ρουτίνας πριν προκαλέσουν αναστάτωση στην εκπαιδευτική ζωή. 

Η κ. Κυριακή Μάλαμα εξέφρασε επίσης την πρόθεσή της να εξαντλήσει όλα τα μέσα που παρέχει ο κανονισμός της Βουλής, προκειμένου η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου της Αφύτου να μην αποκλειστεί από τις διαδικασίες κρίσης των διευθυντών σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κ. Μάλαμα: 

«Η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κι η κοινωνία της Αφύτου βρίσκονται σε αναστάτωση εξαιτίας του αδικαιολόγητου αποκλεισμού της εν υπηρεσία διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου από τις νέες διαδικασίες κρίσης των διευθυντών σχολικών μονάδων. Η εν λόγω εκπαιδευτικός, η οποία υπηρετεί εδώ κι έξι χρόνια από την θέση της διευθύντριας του σχολείου, χαίρει καθολικής εκτίμησης, με αποδεδειγμένη προσφορά στην εκπαίδευση της περιοχής. Εντούτοις, το σύστημα «Έπαφος» (η διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα από την οποία κατατίθενται οι αιτήσεις για τις νέες κρίσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων) μπλόκαρε τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα για λόγους «τεχνικού σφάλματος». Παρόλο που υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των αρμοδίων, ώστε να θεραπευτεί το τεχνικό σφάλμα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας αρνείται να επιλύσει το ζήτημα, ενώ υπάρχει και θετική γνωμοδότηση επί του θέματος από το αρμόδιο συλλογικό όργανο  της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Εμείς καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της πλατφόρμας, η οποία δυσλειτουργεί και να σταματήσει να επιρρίπτει τις ευθύνες της δικής της προχειρότητας σε άλλους. Να μην καταστεί ένα γραφειοκρατικό ζήτημα ρουτίνας σε θέμα που θα διαταράξει την εκπαιδευτική ζωή. Αναμένουμε την άμεση επίλυση του ζητήματος, σε διαφορετική περίπτωση θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής, ώστε να μπορέσει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός να υποβάλλει την υποψηφιότητα της, όπως και δικαιούται».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)