to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:20 | 26.11.2020

Πολιτική

Κ. Μάλαμα: Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης προσπαθεί να πιστωθεί σχέδια που δεν είναι δικά του

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε πόσες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας έχουν ενδιαφερθεί για την εγκατάσταση τους στο τεχνολογικό πάρκο και με πόσες βρίσκεται σε συνομιλίες κατά την διάρκεια της θητείας του.


Δήλωση της Βουλευτή Χαλκιδικής και Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας-Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σε πρόσφατη αρθρογραφία του ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης επιχειρεί να πιστωθεί το σχέδιο της δημιουργίας του τεχνολογικού πάρκου Thess Intec, ένα σχέδιο που ξεκίνησε το 2017 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία είχε παραδώσει νωρίτερα το επίμαχο ακίνητο της Περαίας στο ΤΑΙΠΕΔ, ένα ακίνητο που άνηκε στην ΕΡΤ και την οποία έκλεισε ένα βράδυ η παράταξη του κυρίου Καραόγλου. Σήμερα, ο υφυπουργός εμφανίζεται θιασώτης της ανάπτυξης και επαναλαμβάνει ότι το μεγάλο αυτό σχέδιο είναι δικό του. Τον αφήνουμε στις δάφνες του!

Εμείς οραματιστήκαμε αυτό το τεχνολογικό πάρκο, με όρους και οικονομικής, αλλά και κοινωνικής ανταποδοτικότητας. Μακριά από λογικές real estate και με βασικό όρο να παράγει ένταση γνώσης κι απασχόληση που θα διαχέεται σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Αναμένουμε, στο πλαίσιο αυτό, από τον κύριο υφυπουργό να πάει την συλλογιστική του ένα βήμα παρακάτω και να μας πει με ποιες εταιρίες έχει ωριμάσει η συνεργασία, πόσες θα εγκατασταθούν στο πάρκο, ποιος θα είναι ο ρόλος των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Βόρειας Ελλάδας σε αυτή τη διαδικασία, πόσοι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν και με ποια επιστημονικά προφίλ. Επίσης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε πόσες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας έχουν ενδιαφερθεί για την εγκατάσταση τους στο τεχνολογικό πάρκο και με πόσες βρίσκεται σε συνομιλίες κατά την διάρκεια της θητείας του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)