to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 22.11.2021

Πολιτική

Κ. Μάλαμα: Κυβερνητική αδράνεια μπροστά στο επιθετικό κύμα ακρίβειας που πλήττει την χώρα

Αν θέλει η κυβέρνηση να μην διαλυθεί η οικονομία πρέπει να δρομολογήσει παρεμβάσεις άμεσα και σε ότι αφορά τα τιμολόγια του ρεύματος και σε σχέση με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και στο επίδομα πετρελαίου.


Αναλυτικά η δήλωση:

Τα νοικοκυριά κι οι επιχειρήσεις της Χαλκιδικής βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σφοδρότατο κύμα ακρίβειας, με ανατιμήσεις σε όλα τα αγαθά και με ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην ενέργεια και στα καύσιμα. Την ώρα που η οικονομία γονατίζει, που πάρα πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες διαβίωσης και τους λογαριασμούς τους, η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι για την καλπάζουσα αύξηση της τιμής της ενέργειας είναι υπεύθυνη η ίδια. Η διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ άφησε τη χώρα έρμαιο διεθνών κερδοσκοπικών πιέσεων, ενώ σε όλα τα βασικά αγαθά οι αυξήσεις είναι απόρροια της αδιαφορίας της για το κόστος παραγωγής. Από το καλοκαίρι είχε διαφανεί η αλματώδης άνοδος σε πρώτες ύλες και σε αγροτικά εφόδια, όμως η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με το θέμα σοβαρά. Σήμερα οι αυξήσεις αυτές έχουν ήδη φτάσει στον καταναλωτή.
Αν θέλει η κυβέρνηση να μην διαλυθεί η οικονομία πρέπει να δρομολογήσει παρεμβάσεις άμεσα και σε ότι αφορά τα τιμολόγια του ρεύματος και σε σχέση με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και στο επίδομα πετρελαίου. Ταυτόχρονα, πρέπει να εφαρμόσει ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις για να συγκρατηθεί το κόστος παραγωγής. Τέλος, θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί το ενεργειακό μοντέλο και να διορθωθούν οι επιλογές που έχουν οδηγήσει σε οξεία ενεργειακή κρίση τη χώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)