to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 05.10.2022

Πολιτική

Κ. Μάλαμα : Η κυβέρνηση υποβιβάζει το Διαβαλκανικό Φόρουμ της Θεσσαλονίκης σε κομματική ημερίδα

Τη συρρίκνωση και απαξίωση της διοργάνωσης του Διαβαλκανικού Φόρουμ καταγγέλλει η βουλεύτρια Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Σήμερα ξεκινά στη Θεσσαλονίκη το Διαβαλκανικό Φόρουμ, ένας θεσμός που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής. Φέτος ωστόσο, η διοργάνωση παρουσιάζεται πολύ λιγότερο φιλόδοξη, συρρικνωμένη σε μία ημερίδα μερικών ωρών, από την οποία παρελαύνουν κυβερνητικοί παράγοντες. Αυτά επισημαίνει με δήλωσή της η βουλεύτρια Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα.

Αναλυτικά η δήλωση της Κ. Μάλαμα: 

«Το Διαβαλκανικό Φόρουμ της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ένας θεσμός εμβάθυνσης της συνεργασίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Βαλκανικής. Το όραμα μας ήταν να καταστεί ο θεσμός αντίστοιχος του Φόρουμ των Δελφών, με έμφαση στην προοπτική της κοινής μακροπεριφερειακής ανάπτυξης των Βαλκανίων.

Επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Διαβαλκανικό Φόρουμ συμμετείχαν πρωθυπουργοί, υψηλοί αξιωματούχοι και τεχνοκράτες από όλες τις βαλκανικές χώρες, σε ένα διήμερο πυκνών και παραγωγικών συζητήσεων.

Δυστυχώς, η φετινή διοργάνωση του Διαβαλκανικού Φόρουμ, η οποία ξεκινάει σήμερα, είναι αισθητά πιο περιορισμένη και φιλόδοξη. Οι δύο ημέρες πυκνών συνεδριών συμπυκνωθήκαν σε μια ημερίδα μερικών ωρών, από την οποία θα παρελάσουν, “επί τη ευκαιρία”, όσο το δυνατόν περισσότεροι κυβερνητικοί παράγοντες. Και το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι ένα. Γιατί ο κύριος Καλαφάτης που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης έχει συρρικνώσει τόσο την ύλη του Φόρουμ; Γιατί φέτος το Διαβαλκανικό Φόρουμ μεταβλήθηκε σε κομματική ημερίδα;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)