to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 10.11.2020

Αυτοδιοίκηση

Κ. Μάλαμα: Η κυβέρνηση να σταματήσει να ποινικοποιεί και να στηρίξει τους μουσικούς του δρόμου.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς το σύνολο των συναρμόδιων υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το ζήτημα της επιβολής εξοντωτικού προστίμου σε μουσικό του δρόμου, για “κατάληψη πεζοδρομίου” κι “άσκοπη μετακίνηση”.


Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, μία τέτοια αντιμετώπιση των μουσικών του δρόμου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και στο πλαίσιο αυτό οφείλει η κυβέρνηση να προστατέψει τους μουσικούς του δρόμου και να στηρίξει συνολικά την καλλιτεχνική δημιουργία. Οι μουσικοί του δρόμου παράγουν πολιτισμό και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κίνδυνο, ούτε για τη δημόσια τάξη, ούτε για τη δημόσια υγεία. Αντίθετα, προσφέρουν κοινωνικό έργο ιδιαίτερα τώρα σε μία περίοδο που ο πολιτισμός, η τέχνη κι η κοινωνία συνολικά πιέζονται από τις ισχύουσες απαγορεύσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς :

- Πολιτισμού κι Αθλητισμού

- Προστασίας του Πολίτη

- Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

- Ανάπτυξης και Επενδύσεων

- Οικονομικών

Θέμα : Η κυβέρνηση να σταματήσει να ποινικοποιεί και να στηρίξει τους μουσικούς του δρόμου.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 9.11.2020 επιστολή του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας σε σχέση με την απαράδεκτη ποινικοποίηση, μέσω εξοντωτικού προστίμου, της μουσικής του δρόμου στη Θεσσαλονίκη. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η ποινικοποίηση της μουσικής στο δρόμο, μέσα από την κατηγορία της “κατάληψης πεζοδρομίου” και της “άσκοπης μετακίνησης”. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την κυβέρνηση να μελετήσει άμεσα τις προτάσεις του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο νόμιμης καλλιτεχνικής έκφρασης στο δρόμο.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση της στήριξης των μουσικών του δρόμου και της καλλιτεχνικής έκφρασης ευρύτερα που πλήττεται από την κυβερνητική αδιαφορία.


Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2020

Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)