to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κ. Μάλαμα: Γιατί δεν πήγε ακόμα η επιθεώρηση περιβάλλοντος να ελέγξει την κατάσταση με την κατάρρευση στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών;

«Η απάντηση δυστυχώς είναι γνωστή. Επειδή για να ελέγξει κάποιος με την νέα σύμβαση την Ελληνικός Χρυσός πρέπει να πάρει άδεια από την ίδια. Αυτή είναι η κατάσταση σε σχέση με την ασφάλεια στις στοές και γι΄αυτό άλλωστε απολύονται εκδικητικά όσοι καταγγέλλουν τα προβλήματα στις συνθήκες εργασίας τους»


Όπως αναφέρει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Μετά από σχεδόν δύο μήνες από την κοινοβουλευτική μας ερώτηση (8431-685/4.8.2021), το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας ομολογεί ότι δεν έχει πάει να ελέγξει το συμβάν κι αρκείται στην “ανταλλαγή αλληλογραφίας με την εταιρία”, η οποία με την σειρά της, με το υπ. αριθμ. Α3849 έγγραφο της, το οποίο υποβλήθηκε με καθυστέρηση ενός μήνα στη Βουλή ομολογεί ότι “το μόνο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στο Μεταλλείο των Μαύρων Πετρών είναι μια αποκόλληση της ράμπας 64/90 με την ράμπα 117/0, η οποία προκλήθηκε από τις πολύ φτωχές γεωτεχνικές συνθήκες των των γεωλογικών σχηματισμών της περιοχής. Συγκεκριμένα η αποκόλληση δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό της πολύ φτωχής ποιότητας βροχομάζας αποτελούμενη από φολιδωμένο και κι έντονα εξαλοιωμένο σχιστόλιθο και το σχετικά μεγάλο άνοιγμα της διασταύρωσης. Ο όγκος του βραχώδους σχηματισμού που αποκολλήθηκε ανήλθε στα 60 κυβικά μέτρα και το εμβαδόν της περιοχής στα 22 τετραγωνικά μέτρα. Η αστοχία είχε κλασικό σχήμα θόλου με ύψος 2,8 - 3 μέτρα”.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα γιατί η Επιθεώρηση Μεταλλείου δεν έχει πάει ακόμα να ελέγξει μία “αποκόλληση” τέτοιου μεγέθους που θα μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο; Η απάντηση δυστυχώς είναι γνωστή. Επειδή για να ελέγξει κάποιος με την νέα σύμβαση την Ελληνικός Χρυσός πρέπει να πάρει άδεια από την ίδια. Αυτή είναι η κατάσταση σε σχέση με την ασφάλεια στις στοές και γι΄αυτό άλλωστε απολύονται εκδικητικά όσοι καταγγέλλουν τα προβλήματα στις συνθήκες εργασίας τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)