to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:02 | 06.06.2023

Πολιτική

Κ. Μάλαμα - Ε. Τρικκαλιώτη: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την διαχείριση του τουρισμού - Η Χαλκιδική αξίζει περισσότερα

Το περσινό και το φετινό καλοκαίρι, παρά τις θριαμβολογίες, σε πολλά μέρη της Χαλκιδικής, η σεζόν περιορίστηκε ή αναμένεται να περιοριστεί στα 8 Σαββατοκύριακα. Ως προς τα έργα υποδομής, ελάχιστα προχώρησαν, ενώ η διαχείριση του τουριστικού αποτυπώματος αποδείχθηκε εξαιρετικά ανεπαρκής.


Με την ιδιοκτήτη μικρού τουριστικού καταλύματος Ελευθερία Τρικκαλιώτη συζήτησε η Κυριακή Μάλαμα για τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς της Χαλκιδικής, ενδιαφερόμενη ιδιαίτερα για την οπτική των επαγγελματιών στον τουρισμό και των ανθρώπων που αγωνίζονται για την ανάπτυξη των ατομικών τους επιχειρήσεων. Η Ελευθερία Τρικκαλιώτη τόνισε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έγινε καμία προσπάθεια για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Χαλκιδική και ο οδικός τουρισμός δεν βοηθήθηκε. Ταυτόχρονα, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν τον τουρισμό συνεχίζουν να εξαιρούν τις ατομικές επιχειρήσεις.

«Το έργο μας δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, όταν πρόκειται για παρεμβάσεις που χρειάζονται την αυτοδιοίκηση. Αποφεύγουμε να αναρτούμε στο διαδίκτυο τις παραλείψεις κράτους κι αυτοδιοίκησης για να μην πλήττουμε την εικόνα της Χαλκιδικής, όμως όλοι ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο κι όλοι ξέρουμε ότι δεν ενδιαφέρονται οι σημερινοί κυβερνώντες για εμάς. Πάντως, για τον τουρισμό της Χαλκιδικής, όπως τον βιώνουμε εμείς, η καλύτερη χρονιά μας ήταν το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, με ρεκόρ αφίξεων και τζίρου. Έκτοτε, ο τουρισμός μας μειώνεται, άλλοτε ραγδαία, όπως τις δύο χρονιές του κορονοϊού, άλλοτε λιγότερο, όπως πέρσι.»

Η Κυριακή Μάλαμα από την πλευρά της υπογράμμισε ότι η διαχείριση του τουρισμού στη Χαλκιδική υπήρξε ολέθρια τα δύο καλοκαίρια του κορονοϊού, με τις επιχειρήσεις να αγγίζουν τα όρια τους, εξαιτίας των αντιφατικών πολιτικών που στοχοποίησαν την Χαλκιδική και απομάκρυναν το τουριστικό ρεύμα. Το περσινό και το φετινό καλοκαίρι, παρά τις θριαμβολογίες, σε πολλά μέρη της Χαλκιδικής, η σεζόν περιορίστηκε ή αναμένεται να περιοριστεί στα 8 Σαββατοκύριακα. Ως προς τα έργα υποδομής, ελάχιστα προχώρησαν, ενώ η διαχείριση του τουριστικού αποτυπώματος αποδείχθηκε εξαιρετικά ανεπαρκής για τους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς.

​Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε ότι βασικός στόχος για τα επόμενα χρόνια δεν μπορεί να είναι άλλος από τον αγώνα για την διόρθωση των αδικιών που πλήττουν τη Χαλκιδική και σε κεντρικό και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ως προς το θέμα της στήριξης των επιχειρήσεων, υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος, ιδιαίτερα όταν τα προηγούμενα 3 καλοκαίρια οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν είδαν ουσιαστικές ενισχύσεις, ούτε για την κάλυψη των απωλειών της πανδημίας, ούτε εκείνες της ενεργειακής κρίσης.

«Μόνο ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική μπορεί να δημιουργήσει αναχώματα στην κακοδιαχείριση της Νέας Δημοκρατίας. Το κάναμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια θα το κάνουμε και τώρα. Όταν έκλεινε ο κύριος Μητσοτάκης τη Χαλκιδική για ένα κρούσμα, τότε μόνο εμείς υπήρξαμε η φωνή των επαγγελματιών στη Βουλή. Όταν πνίγονταν η Χαλκιδική, όταν καταστρέφονταν η σεζόν από το “έμφραγμα” στους συνοριακούς σταθμούς μόνο εμείς παλέψαμε. Όταν οι επιχειρήσεις κατέρρεαν από την ενεργειακή κρίση, μόνο εμείς αγωνιστήκαμε. Η Χαλκιδική το γνωρίζει αυτό, ότι κι αν λέει η Νέα Δημοκρατία.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)