to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:24 | 14.09.2017

Πολιτική

Κ. Κούνεβα: Υπερψηφίστε τις τροπολογίες για βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με αναπηρία

Παρέμβαση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (13/9/2017) για την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας - Καταιγιστική κριτική από ευρωβουλευτές της GUE/NGL, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων στην έκθεση της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς που αποδυναμώνει την Οδηγία


Την ανάγκη υπερψήφισης των τροπολογιών που ενισχύουν την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Πράξης Προσβασιμότητας, η οποία αφορά στην  παραγωγή προσβάσιμων προϊόντων και  υπηρεσιών στο ευρύ φάσμα της ψηφιακής οικονομίας, υποστήριξε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η Κ. Κούνεβα άσκησε έντονη κριτική στην έκθεση της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς (IMCO) του Ε.Κ., η  οποία αποδυναμώνει ακόμη και την αρχική πρόταση της Κομισιόν, εν ονόματι του «δυσανάλογου βάρους» για τις επιχειρήσεις.

«Η έκθεση άκουσε μόνο τους λομπίστες της αγοράς και όχι τις φωνές των αναπήρων», τόνισε η Κ. Κούνεβα, ενώ καταιγιστική κριτική δέχθηκε η έκθεση της IMCO και  από τους Ευρωβουλευτές όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά και των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και άλλων πολιτικών ομάδων. Η Κ. Κούνεβα και άλλοι ευρωβουλευτές κάλεσαν τους  συναδέλφους τους, στην προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία, να υπερψηφίσουν τροπολογίες που αφορούν μεταξύ άλλων:

·  τη συμπερίληψη του δομημένου περιβάλλοντος

·  τη μείωση του χρόνου συμμόρφωσης στην Οδηγία κάτω από τα 6 χρόνια

·  τη διεύρυνση των ωφελουμένων, ώστε να συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτούς όχι μόνο οι άνθρωποι με αναπηρία, αλλά και οι ηλικιωμένοι και άλλοι πολίτες με λειτουργικές δυσκολίες

·   τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής που καλύπτει η Οδηγία (ηλεκτρονικές υπηρεσίες νοσοκομείων και ξενοδοχείων, οπτικοακουστικά μέσα κ.α.)

· την εκπροσώπηση των συλλογικών φορέων των ατόμων με αναπηρία τόσο στη σχεδίαση των προϊόντων και υπηρεσιών όσο και στην αξιολόγηση

·  την αποφυγή των «παραθύρων»  αυτό-εξαίρεσης των επιχειρήσεων από την εφαρμογή της Οδηγίας, με το πρόσχημα  του «δυσανάλογου οικονομικού βάρους».

Η Κ. Κούνεβα, όπως και οι άλλοι Ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και ορισμένοι από άλλες ομάδες, προειδοποίησαν ότι, αν δεν γίνουν  δεκτές  οι  τροπολογίες αυτές, δεν θα υπερψηφίσουν την έκθεση της IMCO στη σημερινή ψηφοφορία.

Ολόκληρη η παρέμβαση της Κωνσταντίνας Κούνεβα έχει ως εξής:

«Ζητάμε την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράξης Προσβασιμότητας, εδώ και χρόνια, 80 εκατομμύρια  άνθρωποι με προβλήματα. Για να βελτιωθεί η ζωή των αναπήρων και των ηλικιωμένων, σε μια Ευρώπη που γερνά με ταχύτατους ρυθμούς.

Δυστυχώς, η  έκθεση  που συζητάμε είναι  πιο πίσω ακόμη  και από το κείμενο της Κομισιόν που πρότεινε, το μίνιμουμ.

Γιατί γίνεται αυτό; Διότι η έκθεση άκουσε μόνο τους λομπίστες της αγοράς κι όχι τις φωνές των αναπήρων.

Συνάδελφοι, μπορείτε και τώρα να το αλλάξετε αυτό. Δεν είναι αργά.

Αγαπητοί συνάδελφοι, κάντε τη διαφορά. Υπερψηφίστε τις τροπολογίες που υποστηρίζουν τη βελτίωση της ζωής  των αναπήρων.

Μην επιτρέψετε  εξαιτίας της επιτροπής εσωτερικής αγοράς, να γεννηθεί μια "ανάπηρη" Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας, με τα εμπόδια που την φορτώνει η Έκθεση».

Το βίντεο με την παρέμβαση της Κ. Κούνεβα:

Πριν από την συνεδρίαση της Ολομέλειας η Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο Ευρωβουλευτής και εισηγητής της GUE-NGLστην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς, Jiří Maštálka, ανέλυσαν σε συνέντευξη τύπου το σκεπτικό με το οποίο ασκείται η κριτική στην Έκθεση της IMCO.

Το βίντεο με τη συνέντευξη τύπου των δύο Ευρωβουλευτών της GUE-NGL:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)