to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:40 | 06.08.2018

πηγή: stokokkino

Κοινωνία

Κ. Κούνεβα: Ολοκληρωμένη μονάδα για εγκαύματα υπάρχει μόνο στο «Θριάσιο»

Ο άνθρωπος έχει ανεξάντλητα αποθέματα δύναμης, είπε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, εξιστορώντας συγκλονιστικά τον αγώνα μιας 72χρονης γυναίκας που κατόρθωσε να ξεφύγει από την κόλαση της φωτιάς, ολομόναχη, πηδώντας μάντρες, συρματοπλέγματα μέχρι και σπάζοντας τζάμια ξενοδοχείου για να βρει νερό να σβήσει τη φωτιά που είχαν αρπάξει τα ρούχα της.


Η θρυλική συνδικαλίστρια και ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε σήμερα Στο Κόκκινο, στην Ευγενία Λουπάκη, αφού είχε επισκεφθεί προηγουμένως τις περιοχές της καταστροφής αλλά και τους νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Δεν υπάρχει μονάδα ολοκληρωμένη για τα εγκαύματα στον Ευαγγελισμό, είπε η κ. Κούνεβα ανακαλώντας την τραγική της περιπέτεια, υπάρχει μόνο στο Θριάσιο, που είναι πολύ μακριά για τις περισσότερες περιοχές της Αθήνας. Θυμάμαι ότι δεν με μετέφεραν εκεί γιατί πίστευαν πως δεν θα ζήσω μέχρι να φτάσουμε. Χρειάζονται ειδικές μπανιέρες που μειώνουν τον πόνο και ο Ευαγγελισμός δεν έχει πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα μιλήσει για το θέμα με το αρμόδιο υπουργείο.

Από την επίσκεψή της στις περιοχές που κάηκαν, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, αποκόμισε - όπως μας είπε - την ευεργετική λειτουργία της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Μίλησε επίσης για την ανάγκη συνειδητοποίησης της κλιματικής αλλαγής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και της ανάλογης εκπαίδευσης των πολιτών.

«Στη Βουλγαρία στο σχολείο, επί υπαρκτού σοσιαλισμού κάναμε κάθε χρόνο, ασκήσεις και μας εκπαίδευαν για περιπτώσεις σεισμού, πυρκαγιάς, πλημμύρας, κάθε καταστροφής. Για να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας και να σώζουμε και τον διπλανό μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)