to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 27.06.2018

Πολιτική

Κ. Κατσίκης: Απειλούσαν τη ζωή μου αν δεν ψήφιζα να πέσει η κυβέρνηση

Ο κ. Κατσίκης συνέδεσε την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του «απόλυτα με τα σενάρια περί αποστασίας» αποκαλύπτοντας ότι «είχα δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής μου για την ψήφο στην πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης, αν δεν ψηφίσω την πρόταση δυσπιστίας».


Την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του το πρωί της Τετάρτης περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

«Δεν κατάφεραν την εισβολή χάρη στις ψύχραιμες αντιδράσεις των συνεργατών μου που αντιλήφθηκαν ότι ήταν κακοποιά στοιχεία από τα καλυμμένα στοιεία των δύο κυρίων αλλά και το καμουφλάζ της κοπέλας που χτύπησε το κουδούνι φορώντας γυαλιά και καπέλο. Όταν άνοιξε η πόρτα, η κυρία έκανε νεύμα στους δύο άλλους που είχαν ανέβει στον επάνω όροφο να μπουν στο γραφείο. Τότε ένας συνεργάτης μου έδρασε άμεσα και έκλεισε και κλείδωσε την πόρτα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «προσωπικά τέτοια συμπεριφορά παραπέμπει ίσως σε τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς αμέσως είχαμε παρουσία αστυνομικής δύναμης».

Ο κ. Κατσίκης συνέδεσε την απόπειρα αυτή «απόλυτα με τα σενάρια περί αποστασίας» αποκαλύπτοντας ότι «είχα δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής μου για την ψήφο στην πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης, αν δεν ψηφίσω την πρότασση δυσπιστίας».

Ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά ότι «θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση και θα υπηρετώ τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ» προσθέτοντας ότι «το ότι είμαι υποψήφιος να φύγω το ακούω από εσάς».

«Ο Κώστας Κατσίκης μένει σταθερός στις ιδέες του, στις απόψεις του και δεν γίνεται πολιτικός προδότης κρατάει το πολιτικό του ήθος και συνεχίζει έναν αγώνα έντιμης και παραγωγικής συνεργασίας μένοντας στο κόμμα το οποίο τον εμπιστεύτηκε και στον πρόεδρο Πάνο Καμένο, έχοντας μια συνέχεια έντιμης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Κληθείς να σχολιάσει τις αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ των κυρίων Δημήτρη Καμένου και Γιώργου Λαζαρίδη, ο κ. Κατσίκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του κ. Καμμένου ενώ αναφερόμενος στον κ. Λαζαρίδη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εξαγοράς υποστηρίζοντας ότι είναι ακατανόητη η αλλαγή της συμπεριφοράς του σε λίγες μέρες .

«Ο κ. Καμένος δεν έφυγε. Τον διαγράψαμε και μάλιστα αργήσαμε πάρα πολύ. Ήταν ένα βαρίδι το οποίο δημιουργούσε προβλήματα και στους ΑΝΕΛ και στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στον κ. Λαζαρίδη είπε ότι «από την σκέψη μας μπορεί να περάσει οτιδήποτε. Δεν μπορούμε όμως να αποδείξουμε χωρίς στοιχεία εκείνο το οποίο θα αποτελέσει κατηγορία και κατηγορητήριο για τον κ. Λαζαρίδη. Πρόσθεσε δε πως ο ίδιος πιστεύει ότι ‘σίγουρα κάτι τρέχει' επικαλούμενος ως επιχείρημα τις αλλαγές στην πολιτική συμπεριφορά του κ. Λαζαρίδη κατά το τελευταίο δεκαήμερο.

«Ως εισηγητής στην πρόταση δυσπιστίας εισηγείται την καταψήφισή του ως παρατηρητής στο Ζάππειο χειροκροτεί τον πρόεδρο των ανεξάρτητων Ελλήνων για την κοινή δήλωση με τον Πρωθυπουργό και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, στηρίζει την συγκυβέρνηση κόντρα στις μικροπολιτικές κινήσεις τακτικής της αντιπολίτευσης προεξαρχούσης της ΝΔ. Εν συνεχεία στην επιστολή, ανεξαρτητοποίησης δείχνει μια μεταστροφή. Η επιστολή είναι γραμμένη στο πόδι και περιέχει αντιφάσεις που δείχνουν ότι την έγραψε υπό πίεση», είπε ο κ. Κατσίκης.

Κατά τον ίδιο «είναι βάσιμα τα όσα λέει το Μαξίmου περί αποστασίας γιατί τα γεγονότα το αποδεικνύουν. Δεν μπορείς να είσαι ο εισηγητής που στηρίζει ένθερμα την κυβέρνηση, να πηγαίνεις στο Ζάππειο και να χειροκροτάς και μετά να ανεξαρτητοποιείσαι» καταλήγοντας ότι «αν έχει λίγο πολιτικό ήθος πρέπει να την παραδώσει (σ.σ. τη βουλευτική έδρα ο Γιώργος Λαζαρίδης)».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)